Sociedad | Actualidad

Almenys un 25 per cent de classes en castellà

El Tribunal Superior de Justícia acaba de fixar en un 25% la proporció mínima de presència del castellà en els casos dels alumnes de les escoles catalanes que demanin rebre l'ensenyament en aquesta llengua

Imatge de l'aula d'una escola(ACN)

Ho fa en resposta a 5 denuncies de famílies que han reclamat per als seus fills un ensenyament suficient en llengua catalana. El Tribunal Superior de Justícia entén que el fet que el català sigui el centre de gravetat del sistema educatiu i el fet que la llei estableixi que no es pot separar als alumnes per raó de llengua, no justifica que la llengua castellana tingui una presència residual.

Per això i després de comprovar que a bona part dels centres afectats per la denuncia, la utilització del castellà es redueix únicament a les tres hores setmanals dedicades a l'assignatura de llengua castellana, El TSJC estableix que el castellà s'ha d'utilitzar almenys en un 25 per cent de les hores efectivament lectives.

Más información

El Tribunal entén que s'ha d'impartir en aquesta llengua l'assignatura lingüística corresponent i almenys una altre matèria o assignatura curricular de caràcter troncal.

Una altre diferència respecte d'altres resolucions similars és que el Tribunal apel.la directament als directors dels centres on estudien els fills dels denunciants perquè faci els canvis necessaris en aplicació de la resolució en un termini màxim de 30 dies

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00