Sociedad | Actualidad

S'aprova una llei Wert que no tindrà cap efecte a les escoles catalanes

Els experts consultats per la SER preveuen que l'entrada en vigor de la llei, a finals de desembre, provocarà una intensa batalla jurídica però no tindrà cap efecte sobre el dia a dia de les escoles

El ministro de Educación, José Ignacio Wert, sigue el pleno del Senado, donde se debate la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (Lomce)(EFE/Ballesteros)

El Congrés aprovarà avui, de manera definitiva, la polèmica llei Wert de millora de la qualitat educativa que sortirà endavant amb l'oposició frontal de tots els grups llevat el PP

Els experts consultats per la SER preveuen que l'entrada en vigor de la llei, a finals de desembre, provocarà una intensa batalla jurídica però no tindrà cap efecte sobre el dia a dia de les escoles.

Perquè les escoles es regeixen pels decrets que aprova la Generalitat i abans del proper setembre no hi ha temps material per desenvolupar els canvis curriculars que imposa la LOMCE.

Más información

A més de la impossibilitat material d'aplicar els canvis, el catedràtic i ex alt càrrec del govern central i català, Joaquim Prats entén que el govern buscarà les escletxes legals perquè a les escoles no canviï res. "Penso que hi haurà molt poc daltabaix i que el conflicte es plantejarà més a nivell polític que de la realitat diària"

Un altre dels pioners en la immersió lingüística, el professor Joan Badia considera que serà residual el nombre de famílies que demanarà, tal i com contempla la llei, que la Generalitat els paguin una escola privada en castellà. I amb una mica de sort, diu, la llei haurà estat derogada abans que es pugui atendre aquesta teòrica petició.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00