Sociedad | Actualidad

Mas espera que la Llei Wert no s'apliqui

El president de la Generalitat confia en què la LOMCE quedi superada i avança que el primer que farà l'executiu català és portar la norma al Tribunal Constitucional per vulneració de competències

Artur Mas, a la India(ACN)

Artur Mas carrega contra la LOMCE però evita dir si l'executiu serà insumís o no malgrat que la consellera del ram, Irene Rigau, si que és més explícita en assegurar que no s'aplicarà. En aquests sentit, Artur Mas, es limita a expressar el desig que la Llei Wert no arribi mai a les escoles perquè "és una norma pèssima": envaix competències i neix amb el compromís de tots els partits, lògicament amb l'excepció del PP, de modificar-la. En aquest sentit, ha comparat això amb "l'ampli consens" amb que va comptar l'entrada en vigor de la LEC catalana. "Això fa de la nostra llei d'educació una norma molt estable", ha explicat.

Aquesta circumstància, que ha fet que el PP aprovi en solitari la LOMCE, és per a Mas una demostració que "és la pitjor manera de fer una llei d'educació. És una mala llei". "Espero que es pugui arribar a canviar", ha dit el president, tot avançant que el Govern "portarem al TC la llei perquè vulnera de forma directíssima les competències en matèria educativa i d'autogovern". A més, ha remarcat Mas, "la pròpia comunitat educativa diu que no hi ha ni temps ni diners per aplicar-la".

Más información

De moment, doncs, els plans del Govern passen per evitar la llei Wert a Catalunya. "Tenim una llei pròpia, apliquem-la. I tenim una llei imposada aprovada només per una majoria absoluta, que tothom diu que no es pot aplicar i que a més no té recursos. Espero que en la propera legislatura de l'Estat la llei quedi aparcada i superada i que no l'haguem d'aplicar en cap moment", ha conclòs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00