Sociedad | Actualidad

Recurs contra el 25% en castellà

El Departament d'Ensenyament i els cinc directors de les escoles a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demana que facin el 25 per cent de les classes en castellà a 8 aules, treballen plegats en el recurs que presentaran aquest divendres a l'alt tribunal

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau(Parlament de Catalunya)

La Generalitat vol lliurar als directors de qualsevol responsabilitat penal

La consellera Irene Rigau i els 5 directors es van reunir ahir a la tarda a la seu del Departament d'Ensenyament acompanyats també de membres dels serveis jurídics de la Generalitat. Una reunió de la que només en va transcendir un breu comunicat del Departament amb el llistat d'assistents a la trobada i amb la confirmació de que la Generalitat presentarà el recurs aquest divendres. Ni la consellera ni els directors van voler atendre la desena llarga de periodistes que esperaven a les portes del Departament.

Más información

Rigau ja va avançar la setmana passada que assumiria totes les responsabilitats en cas d'incompliment de la interlocutòria del Tribunal. Una assumpció que, segons fonts consultades per la SER, no té cap valor legal. La interlocutòria apel?la als directors i són ells, per tant, els qui podrien fer front a una pena de multa i una altre de inhabilitació de fins a dos anys per a l'exercici de càrrec públic, en el cas que el tribunal entengui que desobeeixen les seves instruccions.

Altre cosa és que a judici de diferents experts en dret lingüístic, la Generalitat tingui una base sòlida per fonamentar el seu recurs. La immersió, recorden aquests experts, es fonamenta en la llei d'educació de Catalunya que en cap moment parla de percentatges d'us d'una o altre llengua. Per tant és més que discutible, insisteixen, que el Tribunal Superior de Justícia pugui anar més enllà de la llei i fixar numèricament la distribució en l'ús de les llengües cooficials.

Fonts sindicals consideren que el fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya responsabilitzi els directors suposa "tota una declaració d'intencions" dels jutges davant les crides a la insubmissió a la nova llei d'educació que esta fent la comunitat educativa.

En paral.lel, una de les escoles afectades ha començat a preparar un protocol d'actuació per evitar conflictes entre els alumnes a les aules a les que al.ludeix la interlocutòria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00