Sociedad | Actualidad

Arriba el recurs contra el 25 per cent en castellà

El Govern presenta avui recurs contra la sentència que obliga a 5 escoles a fer un 25% de les classes en castellà

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament(Parlament de Catalunya)

La Confederació de pares de l'escola cristiana reclama el manteniment de l'actual model d'immersió

La confederació cristiana d'associacions de pares i mares diu que estan alarmats per les conseqüències que es poden derivar de la decisió del Tribunal superior. no entenen que la petició d'una sola família es pugui imposar a tots els alumnes d'una classe i adverteixen que forçar aquesta situació pot generar conflictes als centres.

Más información

Rebutgen el que consideren ingerència de la justícia i recorden als pares que han demanat als tribunals més hores de castellà que quan van matricular als seus fills van acceptar el projecte educatiu de cada centre, que especificava quin us es fa de les llengües.

Pel que fa al recurs que la Generalitat presentarà al llarg del dia, pivotarà al voltant de tres idees: el castellà no és residual a les aules, les escoles han de respectar la llei catalana d'educació, que diu que el català és la llengua vehicular que s'ha d'utilitzar normalment a les aules. i tercer argument: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha precipitat imposant uns percentatges quan la discussió sobre si l'atenció personalitzada és o no adequada està pendent d'una sentència del Tribunal Constitucional.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00