Sociedad | Actualidad

El Suprem obliga a fer classes en castellà

L'organisme judicial rebutja el recurs que la Generalitat va presentar contra una primera sentència i reitera que aquest alumne -i amb ell, el seu grup classe- ha de rebre l'ensenyament de forma equilibrada en català i castellà

(ACN)

El Tribunal Suprem torna a demanar a la Generalitat que el castellà sigui també llengua vehicular en l'aula d'un alumne que ho va demanar.

La sentència obligava a la Generalitat a que el castellà també fos llengua vehicular dins de l'aula d'aquest alumne. La proporció en què s'ha d'utilitzar una i altre llengua, queda a mans de la Generalitat. En aquest punt la sentència no dona la raó a la família demandant que sol·licitava una proporció del 50 per cent en les dues llengües.

Más información

La sentència del suprem diu també que no és exagerat demanar mesures cautelars que de facto suposen una aplicació efectiva de la sentència, perquè deixar passar el temps, en aquest cas, pot causar als demandants un perjudici irreparable en el sentit que el seu fill pot acabar l'ensenyament obligatori sense que s'atengui la seva petició.

Convivència Cívica ha lamentat la "recalcitrant" actitud de la Conselleria d'Ensenyament per denegar les sol·licituds que aquests pares han portat a l'administració.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00