Sociedad | Actualidad

La Unió Europa es renta les mans

El president de la Comissió ha contestat la carta d'Artur Mas, amb una resposta simple: no és feina de Brussel.les pronunciar-se sobre un afer intern d'un membre de la Unió

(Reuters)

La carta va ser escrita dimarts a la tarda i enviada aquest matí. És un text molt breu en el que el president de la comissió europea li dóna les gràcies a Artur Mas per informar-li sobre la situació a Catalunya. Però a partir d'aquí no se surt del guió establert fins ara. Brussel·les no es mulla i continua dient que el procés sobiranista és un tema intern i que no es competència de la Comissió opinar sobre esdeveniments polítics o l'organització d'un referèndum.

A la seva resposta, Durao Barroso també es remet al que ja havia dit altres cops sobre les conseqüències que tindria aquesta situació en el dret Europeu. Traduït, que una Catalunya independent quedar automàticament fora de la Unió.

Más información

Recordem que a Palau ja havien arribat respostes d'algun cap de govern. Cap d'elles dóna suport al dret a decidir. Conscients d'això, des de la Generalitat s'afanyen a dir que amb aquestes cartes volien informar i no buscaven adhesions públiques a la consulta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00