Sociedad | Actualidad

Mas demana als líder europeus suport per la consulta

MaEl president català ha enviat una carta a 27 líders de la Unió Europea per demanar que li donin suport en la celebració d'una consulta el 2014

Un fragment de la carta enviada per Artur Mas a Angela Merkel(CADENA SER)

Artur Mas demana personalment suport a Hollande , Barroso , Merkel , Cameron i la resta de caps de govern de la Unió Europea . " Estic convençut , diu, que puc comptar amb vosaltres per impulsar aquest procés pacífic , democràtic i transparent en el qual està compromès el poble de Catalunya "

El president internacionalització el procés sobiranista . Explica en aquesta carta l'acord sobre la data i les preguntes de la consulta la qual van arribar dues terceres parts del Parlament i assegura als líders europeus que està buscant el diàleg amb Rajoy .

Mas també afegeix que la celebració del referèndum és una qüestió de voluntat política perquè hi ha cinc vies legals que li donarien cobertura .

Más información

La carta es va enviar el 20 de desembre , una setmana després que el Govern enviés als responsables d'Exteriors de 45 països un memoràndum en el qual s'explica de forma més extensa el que es diu ara en aquesta comunicació i que afegeix que el futur d'una Catalunya independent a la Unió Europea quedaria en mans dels estats membres

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00