Sociedad | Actualidad

Rajoy diu que Mas està fent el ridícul amb la seva campanya internacional

Mariano Rajoy ha advertit avui del "ridícul" del president de la Generalitat per la seva campanya internacional en favor d'un referèndum i ha assegurat que no es reunirà amb ell de forma secreta

Mariano Rajoy i Artur Mas(Reuters)

Rajoy s'ha referit a la situació a Catalunya en la seva intervenció davant el Comitè Executiu Nacional del PP , i ha garantit , segons fonts assistents a la trobada , que aquesta batalla internacional la té perduda.

En conferència de premsa posterior a la reunió , la secretària general del PP , María Dolores de Cospedal , ha explicat que el cap de l' Executiu ha reiterat que la consulta que pretén celebrar el president de la Generalitat el proper 9 de novembre no es pot dur a terme perquè és contrària a la Constitució i , per tant , ell no la pot autoritzar .

Ha afegit que la sobirania nacional no és una qüestió sobre la qual pugui disposar la Generalitat , ni el Govern de la nació , ni el Parlament , sinó que resideix en el conjunt dels ciutadans i , per tant , mentre el poble espanyol no digui el contrari , el dret a decidir sobre una part del territori correspon a tots .

Más información

Davant l'actitud que està tenint Artur Mas , Rajoy ha considerat que els que han creat un problema no poden pretendre que se'ls premiï per això i li ha retret la campanya internacional que està protagonitzant per intentar sumar suports a un referèndum a Catalunya.

En aquest sentit , ha assenyalat que les respostes que està rebent el president de la Generalitat per part d'altres països i institucions són les que correspon al comportament que està tenint .

La presidenta del PP català , Alicia Sánchez Camacho , ha pres la paraula en la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP per exposar la seva visió del que està passant a Catalunya i per a considerar que Mas s'ha situat fora de la democràcia , A més, ha demanat expressament a Rajoy que no torni a reunir-se amb el president de la Generalitat de forma secreta i que aquestes possibles entrevistes es facin " amb llum i taquígrafs " .

Una petició davant la qual Rajoy ha dit que està d'acord, per la qual cosa , en contra del desig expressat per Mas , no hi haurà més reunions entre tots dos sense que s'anunciïn prèviament .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00