Sociedad

Rigau diu que els professors poden acabar el curs "socarrimats" però mai "cremats"

La consellera Rigau reconeix que el sistema educatiu resisteix l'arribada de nous estudiants gràcies a l'esforç del professorat, que en els darrers anys ha perdut efectius, ha de fer més hores de classe i cobra menys

La consellera d'ensenyament, Irene Rigau, als estudis de Ràdio Barcelona(EDUARD NAVARRO)

Entrevista a la consellera d'Ensenyament a l'Hora L de SER Catalunya

La consellera Rigau reconeix que el sistema educatiu resisteix l'arribada de nous estudiants gràcies a l'esforç del professorat, que en els darrers anys ha perdut efectius, ha de fer més hores de classe i cobra menys.

Más información

Rigau assegura que a partir del curs vinent l'escola es començarà a recuperar de les retallades però no concreta pressupost i tampoc es compromet a tornar a l'equilibri professor/alumne que hi havia abans de la crisi. En aquest sentit, la consellera pensa que el sistema ha de ser "eficaç" i recorda que en el passat, quan el nombre d'alumnes per professor era menor, els resultats acadèmics no eren gaire satisfactoris. La consellera agraeix l'esforç que estan fent els mestres i diu que no hi ha risc que acabin cremats. "El clima del centre afecta molt l'estat anímic. La immensa majoria acaba el curs cansat, però no cremat. Ens podem socarrimar, però no cremar."

Malgrat no poder concretar cap percentatge d'increment del pressupost d'educació en el futur, Irene Rigau insisteix que aquest curs marca el punt d'inflexió i que a partir del curs vinent es començaran a recuperar efectius i mitjans. Això no vol dir , matisa, que tornem al punt de partida. "No sempre la relació numèrica comporta millores pedagògiques". En tot cas, insisteix "l'any que ve hem de procurar tenir els mateixos recursos i començar a introduir canvis qualitatius". Rigau admet que "fins que no tingui el pressupost" no podrà dir com és de substancial la millora però "estarem en millors situacions cap al 2015 que cap al 2014".

Rigau: "Amb els professors que tenim, al final de curs ens podem socarrimar"

25:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130913csrcsrcat_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00