Sociedad | Actualidad

Ascens fulgurant del jove assessor que Rigau va fitxar al maig

Segons publica avui el Diari Oficial de la Generalitat, Pol Xart es des de fa uns dies el nou responsable de l'oficina de Relacions Institucionals de la conselleria amb un sou de gairebé 57.000 euros bruts a l'any

La consellera d'ensenyament, Irene Rigau, als estudis de Ràdio Barcelona(EDUARD NAVARRO)

Abans de fitxar per la conselleria, Xart només era conegut com a president de les Joventuts de CDC a Girona

Des del passat 4 d'octubre, Pol Xart guanya 10000 euros més dels que cobrava fins ara com a assessor personal de la consellera en matèria de polítiques educatives. Un càrrec pel que va ser nomenat ara fa cinc mesos, malgrat tota la seva experiència laboral prèvia es reduïa a unes pràctiques al Parlament i dos mesos treballant en una companyia d'assegurances.

Más información

L'elecció de Xart, que fins aquell moment només era conegut com a president de les Joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Girona, va aixecar una considerable polseguera. El Partit dels Socialistes (PSC) va demanar explicacions a Rigau i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va parlar d'un cas de nepotisme clar.

Fonts de la Conselleria d'Ensenyament subratllen que Pol Xart té el currículum adient per aquesta tasca -és llicenciat en ciències polítiques- i ha fet pràctiques i formació al Parlament de Catalunya.

A més, diuen, en els cinc mesos que fa que està al Departament ha adquirit un ampli coneixement del funcionament de la casa. Aquestes mateixes fonts diuen que la decisió de substituir la fins ara responsable de l'oficina de relacions institucionals respon a qüestions personals de l'afectada.

Rigau: "Amb els professors que tenim, al final de curs ens podem socarrimar"

25:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130913csrcsrcat_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00