Sociedad | Actualidad

Retallades ideològiques

Demolidor informe de la Fundació Bofill que acusa el govern de Convergència i Unió de retallar més enllà del que era necessari en el terreny de l'educació

L'informe de la Fundació Bofill que critica durament les retallades del govern de CiU en matèria d'ensenyament(CADENA SER)

La crisi i les mesures d'autoritat condicionaven, però el govern de Convergència i Unió ha escollit de manera conscient retallar en educació més del que realment calia. Aquesta és la contundent conclusió de l'estudi impulsat per la Fundació Bofill que ha analitzat les decisions que el departament d'ensenyament ha pres en els darrers dos anys i que han situat la despesa en educació per sota del 3% del producte interior brut

Hi havia altre opcions, diuen els autors de l'estudi, però el govern ha escollit retallar de manera lineal per una banda i reforçar de l'altre partides com ara per exemple la que al 2011 va servir per incrementar els concerts en batxillerat.

Más información

Segons l'anuari de l'educació a Catalunya, que elabora també la fundació Bofill la despesa per alumne s'ha reduït en dos anys en 439 euros a l'escola pública i en 227 en l'escola concertada.

Els autors de l'estudi també consideren ideològica la decisió de desenvolupar només alguns aspectes de la llei catalana d'educació, com ara tots els que fan referència a reforçar el paper del director del centre com a gestor professional i no altres que haurien de garantir un repartiment homogeni dels alumnes amb més dificultats escolars, per evitar els ghettos.

Respecte del programa de lluita contra el fracàs escolar, els autors de l'estudi diuen que es basa en receptes antigues que no tenen prou en compta les famílies.

L'estudi reclama un canvi de rumb; que es prioritzi la despesa en educació i que es posi en marxa un pla de xoc immediat per als centres més desafavorits

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00