Sociedad | Actualidad

El PSC treu ferro i es limita a fer un toc d'atenció a Chacón

El PSC es limita a donar de nou un toc d'atenció a la diputada al Congrés Carme Chacon, malgrat inicialment mostrar-se molt contrariats per la carta oberta que ha dirigit al primer secretari demanant que es desmarqui del dret a decidir i d'Artur Mas a poques hores de la cimera

L'exministra de Defensa i diputada socialista, Carme Chacón(ACN)

Des que Navarro va assolir la direcció aquesta ja és la segona vegada que es fan públiques les diferències amb l'exministra, i precisament pel mateix motiu, l'agenda nacional.

Fonts internes del partit, consideren especialment greu que Chacón es dirigeixi als seus propis companys a través dels mitjans de comunicació i que pel camí s'hagi emportat per davant part de l'estratègia de Navarro cara la trobada i ho atribueixen a la seva voluntat de marcar perfil cara a futurs projectes personals en el si del PSOE. Públicament, la cúpula del PSC qualifica "d'inoportuna" la missiva però descarta emprendre cap acció.

El debat entorn si entrar o no al Pacte Nacional pel dret a decidir ja fa setmanes que dura a nivell intern. El sector catalanista considera que el PSC no es pot quedar fora, mentre que la direcció opina el contrari.

Más información

De la seva banda, el diputat del PSC i primer secretari dels socialistes a Tarragona, Xavier Sabaté, ha recomanat a Chacón,que s'afiliï a la federació madrilenya del PSOE. A més, Sabaté ha considerat "molt difícil" fer política catalana vivint i residint a 600 quilòmetres de Catalunya i ha recordat que hi ha un acord amb el PSOE de manera que es pot canviar automàticament l'afiliació quan un membre del partit canvia de lloc de residència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00