Sociedad | Actualidad

Rubalcaba diu que Navarro "treballa" per evitar la independència de Catalunya

El líder dels socialistes espanyols diu en una entrevista a la Cadena SER que Chacón, Navarro i ell "coincideixen" en l'oposició al projecte sobiranista

Rubalcaba, en una entrevista en los estudios de la Cadena SER(CADENA SER)

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha avalat aquest dimarts l'actuació del PSC a la cimera pel dret a decidir convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, i ha volgut restar transcendència a les discrepàncies expressades per la cap de files del PSC a Madrid, Carme Chacón, que va demanar als socialistes catalans que es posin "davant" l'independentisme de Mas i no "al costat".

En una entrevista a la Cadena Ser, Rubalcaba ha assegurat que ell "coincideix" amb Chacón, i també amb Pere Navarro en la seva oposició a la independència de Catalunya. Segons Rubalcaba, Navarro "treballa" per "evitar" que Catalunya se'n vagi d'Espanya.

Más información

Rubalcaba i Navarro van parlar aquest dilluns a la nit després de la cimera. Segons ha explicat el líder dels socialistes espanyols, en aquesta conversa Navarro li va desgranar la seva intervenció a la reunió, començant per recordar que "aquella no era la cimera que Catalunya necessitava" perquè "Catalunya el que té és un problema com la resta d'Espanya de crisi econòmica i d'ocupació, i per tant que el que reclamava del president Mas és una cimera per parlar d'ocupació". Segons Rubalcaba, Navarro també va dir al president Mas que si utilitzava aquest debat per "anar sembrant i anar posant pistes en la línia de l'independentisme, el PSC no hi serà ni un metre més".

El líder dels socialistes espanyols ha restat transcendència també a les discrepàncies que Carme Chacón va expressar en una carta que va enviar a diversos mitjans on criticava la decisió de la direcció del PSC d'assistir a la cimera. Chacón demanava que el PSC es posi "davant" d'Artur Mas i de l'independentisme i no "al costat". "Jo crec que en això coincidim Carme Chacón, el secretari general del PSOE i el primer secretari del PSC", ha dit Rubalcaba, perquè Navarro va anar a la cimera "perquè entén que ha d'anar a una cimera que convoca el president de la Generalitat, però a dir-li el que pensava".

En aquest marc, Rubalcaba ha destacat que "el que pensa Navarro" no és "exactament el que pensa ell" respecte al dret a decidir, perquè ell "no està d'acord amb el dret a decidir" com ha dit "sempre, amb el senyor Navarro davant i amb el senyor Mas davant". En tot cas ha recordat que l'uneix amb Navarro "una cosa més important" que és que "els dos estem en desacord amb que Catalunya se'n vagi d'Espanya", i "Navarro treballa per evitar-ho". "Una forma d'evitar-ho és dir-li al senyor Mas que per aquesta via no, i dir-li en una cimera que el que importa és l'ocupació i que per la via de mla independència el PSC no l'acompanyarà ni un metre més", ha sentenciat.

Entrevista Alfredo Pérez Rubalcaba (07-05-2013)

26:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130507csrcsrnac_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00