Sociedad | Actualidad

Barcelona prohibeix totalment la prostitució al carrer i endureix les penes contra els clients

Les multes contra els clients podran arribar a triplicar les sancions que rebran les prostitutes. L'Ajuntament ha aprovat avui la modificació de l'ordenança de civisme, amb què vol eradicar la prostitució al carrer a base de sancions econòmiques

(ACN)

L'acord del Govern de CiU amb el PP farà que s'imposin directament les sancions a prostitutes i clients, però també als denominats "clients potencials" (i no només aquells que ja hi estiguin negociant).

Els canvis a l'ordenança fixen multes de 100 a 300 euros per a les prostitutes, que podran substituir la sanció amb la participació als programes municipals d'inserció laboral a través de l'agència ABITS. En el cas dels clients i de les persones intermediàries, la multa serà de 1000 a 1.200 euros, i la pràctica de sexe al carrer serà penalitzada amb 3000 euros.

Segons la regidora de la Dona i drets civils, Francina Vila, l'objectiu és tallar d'arrel un problema evident als carrers de Barcelona i insisteix que "veure la Guàrdia Urbana i aquestes noies jugant al gat i la rata és insostenible, de manera que el què necessitem són les eines per poder fer les coses be fetes".

Más información

L'oposició, en canvi, creu que la solució de debò s'ha de buscar amb un canvi legal estatal. La socialista Assumpta Escarp subratlla que "si de veritat volem eradicar l'explotació sexual -com diu Trias, 'l'esclavitud del segle XXI'-, penalitzem la demanda, expliquem clarament que comprar serveis de prostitució contribueix a l'establiemnt a casa nostra de màfies que es lucren amb l'explotació de dones a qui han negat els drets".

Els canvis a l'ordenança de civisme entraran en vigor a partir del mes d'agost, després que el Plenari de la setmana vinent hi doni l'últim vist-i-plau.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00