Sociedad | Actualidad

L'ajuntament de Barcelona afronta l'estiu sense noves solucions vers els assentaments de la ciutat

De moment la única solució que manté el govern és oferir formació i pagar el bitllet de retorn al seu país a aquells immigrants sense papers que malviuen als assentaments.

El problema continua enquistat, sobretot al districte de Sant Martí, on hi ha hagut dos incendis.

A principis d'any el govern va oferir aquesta doble opció a una quarantena de senegalesos. Tot i que només sis han tornat al seu país, l'ajuntament es nega a parlar de fracàs perquè assegura que són persones que han pogut refer la seva vida.

Más información

Fonts municipals admeten que el govern encara no té encara cap altra manera de resoldre el problema dels assentaments, a l'espera d'aprovar un Pla d'Actuació Integral a la tardor. Per això, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn ha explicat a la SER que la formació i bitllet de retorn també els podrien oferir, a la resta de col·lectius que malviuen a la trentena d'assentaments que hi ha a Barcelona.

Formació i bitllet de retorn no són ben rebuts, però, per algunes de les entitats que treballen amb aquestes persones. Des de la Xarxa d'ajuda als assentaments del Poble Nou, Quim Estivill, alerta que no totes les persones que malviuen a naus, pisos o solars poden tornar al seu país.

Aquesta entitat acusa l'ajuntament de només voler netejar la imatge de la ciutat, i creu que la solució podria passar per oferir barracons provisionals, com proposava la Síndica de Greuges de la ciutat. Una opció que el govern ja ha dit que rebutja perquè insisteix en l'atenció social. Mentrestant, demana als propietaris dels solars que s'assegurin que ningú s'instal·la als terrenys.

Entrevista a Miquel Pajares, doctor en antropologia Social i membre del grup de recerca sobre exclusió social de la Universitat de Barcelona

03:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120715csrcsrsoc_4.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00