Sociedad | Actualidad

Reclamen un pla de xoc urgent per les persones que malviuen en Barraques a Barcelona

La xarxa que dóna suport a les persones que malviuen en barraques, naus industrials i pisos sobreocupats al Poblenou de Barcelona asseguren que han arribat al màxim de les seves capacitats per donar-los ajut i demanen a l'Ajuntament que s'hi impliqui ja, perquè la situació es degrada cada dia que passa

Més de 600 persones, entre subsaharians, romanesos i famílies galaicoportugueses, viuen en condicions molt precàries en diferents assentaments al Poblenou i a la zona Besòs Mar de Barcelona. La majoria hi van arribar l'any 2006 i des d'aleshores malviuen pels carrers de la ciutat recollint ferralla o fent la venda ambulant, amb l'al·lè de la policia al clatell. Raul Martínez, portaveu de la Fundació Acció Integral amb Migrants, la xarxa que els dóna suport, denuncia que, 6 anys després, "la situació és cada cop més insostenible".

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha acceptat de reunir-se amb ells dijous que ve per escoltar les seves propostes i abordar solucions. Un dels plantejaments, seogns Manel Andreu, president de l'Associació de Veïns del Poblenou, és "posar barracons en solars perquè hi puguin anar a viure".

Más información

L'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa fa uns mesos un programa per afavorir el retorn d'aquests immigrants al seu país d'origen. La xarxa creu que aquesta no és la solució perquè no es pot fer "depressa i corrent". Diuen que, de les 20 persones que van seguir el pla, només 5 han marxat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00