Sociedad | Actualidad

Puig adverteix que "tard o d'hora" els Mossos desallotjaran la nau industrial del Poblenou

El Conseller d'Interior diu que la situació, que afecta 300 immigrants, és complexa però que la policia ha d'actuar perquè existeix una ordre judicial

(ACN)

L'alarma generada ahir al Poblenou es va apagar en el moment que el jutge va ajornar el desallotjament. Una setmana és el temps de negociació que tenen ara els advocats del propietari de la nau i els de les 300 persones que malviuen a la finca (sobretot homes senegalesos dedicats a la venda de ferralla, que fa més d'un any que ocupen la macro-nau industrial abandonada als carrers Puigcerdà i Josep Pla). L'ajornament, però, segons el Conseller d'Interior Felip Puig, no s'allargarà gaire més temps: "quan un jutge determina que s'ha de retornar a la propietat el seu patrimoni, la policia no té cap altra opció que actuar com a policia judicial".

Tot i les paraules de Puig, l'Associació de Veïns del Poblenou i diverses entitats que donen suport a aquestes 300 persones confien que la negociació amb els propietaris endarrereixi el procés. Neguen que el grup hagi creat cap problema al barri, sinó al contrari: l'advocada que els defensa alerta que desallotjar la finca pot provocar problemes de convivència, i insta l'ajuntament i la Generalitat a oferir una alternativa per a què aquestes persones puguin seguir fent la seva activitat.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00