Economía y negocios | Actualidad

A Barcelona hi ha 2.800 persones sense una casa on viure

Des de l'inici de la crisi el nombre de persones sense llar a la capital catalana ha incrementat en un 32 per cent

El que més ha crescut és el nombre de barraques i de gent que dorm al carrer; però també ha canviat el perfil de les persones sense habitatge que es beneficia dels allotjaments socials: ara ja no són persones soles sinó families, i la majoria, autòctones

Más información

Segons les darreres dades de la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar, a Barcelona hi ha unes 1.200 persones que s'han quedat sense casa i que es beneficien de les residències socials, 700 malviuen en barraques i més de 800 dormen entre quatre cartrons al carrer. Pel que fa al primer grup, al que malgrat perdre la llar pot acollir-se a un servei social, l'increment respecte el 2008 és d'un 5 per cent, però segons l'estudi, el que ha canviat radicalment és le perfil dels usuaris: abans eren persones soles i sovint estrangeres, mentre que ara es tracta de families autòctones senceres. D'aquí que el director de l'estudi, Albert Sales, consideri imprescindible "concentrar els esforços en l'acció preventiva".

Les persones sense sostre que dormen al carrer han crescut en un 27 per cent... però l'increment més gran es produeix en els assentaments de barraques. L'any 2008 els integraven 250 persones... ara en són 700, un 162 per cent més... que es concentren, sobretot, al districte de Sant Martí, on dilluns l'incendi d'una d'aquestes barraques va acabar amb la vida de quatre persones. El gerent de Serveis Socials de Barcelona, Àngel Miret, explica que el problema és que "la majoria no volen marxar".

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que durant aquest mandat es construiran 2 nous centres municipals per acollir als sense sotre, fet que augmentaran en 150 les places disponibles. També s'iniciarà una campanya per captar pisos buits de particulars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00