Sociedad | Actualidad

El sector empresarial a favor de la gratuïtat de l'AP7 fins El Vendrell

La Cambra de Comerç de Tarragona i la CEPTA donen suport als alcaldes del Tarragonès i el Baix Penedès sempre i quan aquesta sigui una solució a curt termini.

Cues a la N-340 durant la darrera operació tornada de Setmana Santa(ACN)

El cap de gabinet d'estudis de la CEPTA, Juan Gallardo, assegura que arribarà abans el desdoblament de l'Ebre que no el del tram d'Altafulla i Vilafranca del Penedès.

El sector empresarial del Camp de Tarragona dóna suport als batlles d'El Vendrell, Roda de Barà, Torredembarra, Creixell i Altafulla. El projecte del desdoblament de la Nacional 340 és una històrica reivindicació del territori i els alcaldes volen una solució immediata.

La postura de la Cambra de Comerç de Tarragona

Más información

L'ens cameral demana que el Ministeri de Foment mogui fitxa després d'haver realitzar un estudi per saber on i quan fer el desdoblament de la nacional 340. La Cambra de Comerç de Tarragona assegura que aquesta és una opció necessària pel trànsit de vehicles ja que no es pot pretendre que tota la comunicació entre Barcelona i Tarragona passi per l'AP7.

El president de l'ens cameral, Albert Abelló, està a favor de la gratuïtat però sempre i quan sigui una mesuraa curt termini: "Com a mesura a curt termini i provisional el fet d'afegir-nos a la petició dels ajuntaments ho podem considerar. Entenem que és una solució però no deix de ser una solució a curt termini. Ens preocupa que finalment no s'acabi produint el desdoblament". En una zona d'alta densitat de població de població de vehicles la Cambra de Comerç de Tarragona entén que el desdoblament es més que necessari.

La Posició de la CEPTA

L'ens patronal està a favor de la gratuïtat de l'AP7 igual que en el seu moment es va fer entre Tarragona i Torredembarra. La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona creu que fins que no s'executi el desdoblament de la nacional 340 el millor que es pot fer es alliberar de peatges els vehicles i que el Ministeri de Foment compensa a l'empresa concessionària Abertis.

Per la CEPTA això afavoriria la qualitat dels desplaçaments, la seguretat i l'agitació comercial. El cap de gabinet d'estudis de la patronal, Juan Gallardo, albira el futur de la gratuïtat d'aques tram de l'AP7: "Si això es consolida i esdevé finalment amb l'alternativa el que cercarà la concessionària és una compensació en termes de perllongament de concessió en altres tràmits o trams. Això si que és menys interessant, el que volem es que es vagi clarificant el futur de l'autopista".

Gallardo ha assegurat que realitzar el desdoblament en municipis com El Vendrell serà molt difícil a causa de la gran quantitat d'infraestructures i construccions que hi ha. Fins i tot, creu que abans arribarà el desdoblament de les Terres de l'Ebre que no el del tram d'Altafulla i Vilafranca del Penedès. Per tant, creu que el territori tardarà a veure realitzat aquest projecte ja que també s'hi han de sumar la crisi fiscal i problemes de disponibilitat de recursos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00