Sociedad | Actualidad

Demanen la gratuïtat de l'AP-7 fins El Vendrell

Els alcaldes del Tarragonès i el Baix Penedès s'uneixen per demanar la gratuïtat de l'AP-7 entre Torredembarra i El Vendrell davant els col·lapses constants de la Nacional 340

Cues a la N-340 durant la darrera operació tornada de Setmana Santa(ACN)

N'estan farts dels accidents i les retencions que es produeixen dia sí i dia també, i critiquen que és la única carretera que uneix gratuïtament el territori amb Barcelona i que continua sent només d'un carril.

Más información

Els batlles d'El Vendrell, Roda de Barà, Torredembarra, Creixelli Altafulla coincideixen a demanar la gratuïtat de l'AP-7 fins al Vendrell. Fa una dècada que es parla del desdoblamentde la Nacional 340 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. La crisi ha paralitzat el projecte, però les retencions a la carretera es repeteixen dia rere dia, tan a l'hivern, amb centenars de treballadors que es desplacen per la via, com a l'estiu, amb els turistes que visiten la zona. L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, assegura que 'ara ja no és moment de parlar del desdoblament. Necessitem una solució immediatament'. Una postura que comparteix l'alcalde d'El Vendrell, Martí Carnicer: 'no pot ser que es repeteixin les cues'. Cues de cotxes, però també de camions, que han convertit la Nacional 340 en un dels trams de carretera a Catalunya amb una sinistralitat més elevada.

Accidents a les vies properes

Però els accidents no només tenen lloc a la Nacional, també a les vies de servei, camins i accessos a les urbanitzacions veïnes. L'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, assegura que 'molts conductors coneixen dreceres que utilitzen per estalviar-se les cues... és allà on també hi ha accidents i mortalitat'. Hi coincideix Carnicer, des d'El Vendrell: 'Molts ens coneixem rutes alternatives, però són carreteres que no estan preparades per l'afluència de trànsit que acaben suportant... sovint parlem de camins'. De fet, alguns estudis parlen que aquests vials alternatius acumulen fins a mil cotxes cada mig dia.

Gratuïtat de l'AP-7 des de Torredembarra a Vila-seca

Alguns alcaldes es queixen que l'AP-7 sigui gratuïta des de Torredembarra i fins l'epicentre de la Costa Daurada, on existeix una altra via alternativa de grans dimensions i sense peatges: L'A7. 'No entenem que sigui gratuïta allà i no ho sigui des de Torredembarra i fins El Vendrell. És en aquest lloc on fa més falta, sense voler, en cap cas, que a Salou s'hagi de pagar per agafar l'autopista', diu l'alcalde de Creixell.

Ara bé, tothom coincideix en que no pot ser que la Nacional 340, l'únic tram que uneix gratuïtament les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, estigui 'abandonada' de la manera que ho està.

Mocions als ajuntaments

De moment han acordat buscar la complicitat de la Generalitat per anar a abordar el tema al Ministeri de Foment, que és qui té competències sobre la carretera. A la curta, la voluntat és aprovar mocions en aquesta línia als plenaris municipals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00