Sociedad | Actualidad

La Generalitat estudiarà la gratuïtat de l'AP-7 entre Torredembarra i El Vendrell

SER Catalunya us va avançar les intencions dels alcaldes del Tarragonès i el Baix Penedès de demanar l'autopista gratuïta al seu pas pel territori mentre no es faci el desdoblament de la N-340.

El sector econòmic del Camp de Tarragona també dóna suport als alcaldes perquè consideren que podria ser una solució als col?lapses de la carretera nacional, per on transiten la majoria de camions que van cap al nord.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat del govern català, Sanit Vila, ha assegurat aquest divendres que estudiarà la proposta dels alcaldes: allargar la gratuïtat de l'AP-7 des de Vila-seca fins a El Vendrell.

Más información

Vila assegura que tot i que la filosofia del govern passa pel 'model europeu, de pagament per ús' i que 'cal un model d'equilibri entre autopistes de pagament i vies gratuïtes segures', estudiarà la proposta del territori. De fet, ha anunciat que es reunirà en els propers dies amb els alcaldes d'Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà i El Vendrell, alguns dels que fan front comú per reclamar la gratuïtat de l'AP-7.

Vila ha recordat que la Generalitat té 'competències en el trànsit pesat', i que 'cal buscar un triangle de negociació amb l'Estat, el Govern i els usuaris', tot i que remarca que no és partidari de la gratuïtat total.

Els alcaldes fan aquesta proclama davant la lentitud del desdoblament de la N-340, que fa més de 10 anys que esperen, i davant el notori nombre d'accidents que registra aquesta via.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00