Sociedad | Actualidad

Presó sense fiança per l'alcalde de Torredembarra

El jutge envia a la presó el convergent Daniel Masagué. El magistrat ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança pel batlle torrenc acusat de diversos delictes contra l'administració pública.

L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, sortint del furgó de la Guàrdia Civil després d'entrar al pàrquing dels jutjats.(ACN)

Actualització 23:15h

Quan passaven 20 minuts de les deu de la nit, la Guàrdia Civil s'ha endut l'alcalde de Torredembarra previsiblementcap a la presó de Tarragona. El jutge ha decretat el seu ingrés a presó després que el batlle hagi passat a disposició judicial quan passaven pocs minuts de les nou del vespre. Se l'acusa d'un delicte contra l'administració pública. La Guàrdia Civil investiga des de l'any 2012 presumptes irregularitats en l'adjudicació de concursos públics del consistori.

Els regidors i l'empresari en llibertat amb càrrecs

Els sis regidors detinguts en la trama de presumpte corrupció de l'Ajuntament de Torredembarra juntament amb l'empresari Blas Niubó, han quedat en llibertat amb càrrecs, al igual que a l'alcalde però en menor mesura, també se'ls acusa d'un delicte contra l'administració pública.

Más información

El registre

El matí del dijous a l'Ajuntament de Torredembarra no va ser dia un qualsevol. El registre a les oficines municipals es va allargar durant catorze hores i va finalitzar amb l'alcalde sortint del consistori. En aquell precís moment, un bon nombre de veïns van escridassar i xiular al batlle pel presumpte cas de corrupció. A més, la Guàrdia Civil també va escorcollar fins les quatre de la matinada el domicili de l mateix Masagué. Fins i tot, segons fonts de la investigació, els agents van utilitzar en el procediment gossos ensinistrats per localitzats bitllets.

Al llarg del matí de divendres han desfilat pels jutjats els primers regidors i a la tarda la resta. El regidor convertent, Pere Font, es mostrava "decebut i trist perquè se m'acusa de coses que són de pel·lícula".

Les detencions

El jutge d'El Vendrell ha confirmat que el procés queda en secret de sumari i que les detencions van ser practicades per iniciativa de la mateixa Guàrdia Civil. A tot això, als detinguts se'ls imputa per suposats delictes contra l'administració pública. El cas està relacionat amb l'adjudicació de diverses obres i lloguers i amb la contractació de l'empresa d'assessorament urbanístic Efial per part de l'Ajuntament de Torredembarra.

En la mateixa operació els agents van registrar un bar propietat de l'empresari detingut, Blas Niubò, i la seu de l'empresa Teyco a Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00