Sociedad | Actualidad

Grangel: "aixecarem una pedra i sortiran problemes"

Torredembarra tindrà un govern de consens format per CiU, PSC, PP, ERC i el grup municipal l'Agrupació. L'alcalde serà el socialista Enric Grangel, i els regidors imputats no tindran dret a vot.

Els sotasignants del pacte i el futur alcalde.(ACN)

Aquest matí s'ha signat el pacte per la governabilitat de Torredembarra entre CiU, PSC, PP, ERC i el grup municipal l'Agrupació, i el fins ara batlle, el convergent Pere Font, ha presentat la seva renúncia. De moment encara no se sap quin serà el cartipàs, però el que sí que està clar, tal i com demanava ERC, és que els imputats participaran a les comissions informatives però no podran votar als plenaris municipals. Font serà alcalde accidental fins que es faci el ple de nomenament per fer el relleu i passar-li el ceptre a Enric Grangel (PSC), escollit per la seva dilatada experiència en l'àmbit municipal.

Posar ordre a la casa gran

El futur alcalde, Enric Grangel, sap que no ho tindrà gens fàcil: "aixecarem una pedra i sortiran problemes". Reconeix que l'Administració està "destrossada", i assegura que "cal organitzar l'ajuntament perquè els que entrin d'aquí deu mesos, després de les eleccions, se'l trobin endreçat, tal i com estava al 2007".

Más información

N'és conscient del que passava en l'anterior etapa dirigida per Massagué: "ell volia convocar un concurs públic, i si el Secretari li recomanava que no ho fes, contractava a una empresa privada perquè li fes un informe favorable i així tirar endavant amb el que fos".

Grangel diu que evitarà portar cap regidoria per dedicar-se única i exclusivament a la organització.

Treball en equip i transparència en les decisions

"Hem de treballar plegats i tots a una" és la frase que més s'ha repetit just després de rubricar l'encaixada de mans. La sacsejada política de les darreres setmanes deixarà el municipi tremolant durant molt de temps, però els portaveus dels partits tenen una voluntat: "hem de demostrar que els polítics, si ens hi posem, sabem fer les coses bé.

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00