Sociedad | Actualidad

Nova topada entre el PSOE i El PSC per la consulta

Els socialistes catalans trenquen la disciplina de vot per segon cop aquesta legislatura i s'abstenen en una moció d'UPyD que proclama que el dret a decidir és de tot el poble espanyol. El text s'ha aprovat amb el suport del PSOE i del PP

Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro, en un acte a Tarragona al novembre de 2012(ACN)

"No podem caure en paranys de partits que busquen rèdit polític en la confrontació en comptes del diàleg" és l'argument que via xarxa social donava el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per trencar la disciplina de vot. 13 dels 14 diputats -un no hi era per malaltia- s'han abstingut en la votació.

Navarro via twitter també reiterava que el PSC continua compromès amb el projecte del conjunt dels socialistes espanyols per a reformar la Constitució, en un intent de dissipar rumors sobre un possible trencament amb el PSOE.

Avui s'espera que el primer secretari del PSC, que és a Madrid, parli d'aquest nou episodi de tensió al sí dels socialistes.

El PSOE -4 dies després de la visita de Rubalcaba a Palau- y el PP han votat SI a un text d'UPyD que proclama que "sota cap concepte una part de la ciutadania pot decidir sobre l'organització territorial de l'Estat" ni té dret a "privar a tots o part dels ciutadans residents al seu territori dels drets i llibertats que la Constitució Espanyola reconeix i garanteix a tots i cadascun dels espanyols".

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00