Sociedad | Actualidad

PSOE I PSC ajornen el protocol que ha de donar veu pròpia al PSC

A porta tancada, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat els socialistes espanyols que confiin més amb el seu partit, que no estan per fer males passades al PSOE, sinó per plantar cara als qui volen trencar amb Espanya

PSC i PSOE no han pogut aprovar el protocol que havia de donar veu pròpia als socialistes catalans al Congrés. Ho ha impedit la forta oposició dels barons del PSOE. En lloc d'això, han creat un comitè que intentarà resoldre les discrepàncies entre les dues formacions en els temes més delicats. A porta tancada, el primer secretari del PSC, PERE NAVARRO, va demanar els socialistes espanyols que confien més en el seu partit, que no estan per fer males passades al PSOE, sinó per plantar cara als qui volen trencar. El PSC celebra aquest diumenge el seu Consell Nacional.

Más información

PSOE I PSC portaven mesos negociant el protocol i aquest cap de setmana s'havia produït un apropament que semblava definitiu. El document regulava els casos puntuals en els que el PSC podria votar diferent del PSOE, sense tensar les relacions, si no es posaven d'acord amb la posició que havien de defensar al Congrés. Però al final no ha pogut ser per la gran oposició manifestada pels líders territorials com l'andalús, Mario Jiménez, o l'extremeny, Guillermo Fernández Vara.

Per no tensionar més les coses, PSC i PSOE han pactat aparcar de moment el protocol i crear un comitè per resoldre les discrepàncies que puguin haver entre les dues formacions. El secretari d'acció política del PSC, Antoni Balmon, diu que els diputats catalans poden tornar a votar diferent al Congrés i que l'òrgan de coordinació que s'ha creat ha de servir per acostar posicions i generar confiança.

Confiança és el que ha demanat també Pere Navarro als dirigents del PSOE. En la seva intervenció al Comitè Federal ha dit que ja n'hi ha prou dels recels cap als socialistes catalans. Que l'objectiu del PSC no és generar maldecaps als socialistes espanyols, sinó enfrontar-se als qui volen trencar.

El Secretari d'Organització del PSOE, Oscar López, ha assegurat que la creació del comité de coordinació política és un avenç important.

L'acord també suposa la tornada del PSC als òrgans de direcció del grup parlamentari del PSOE. Ara no hi eren perquè José Zaragoza va dimitir desprès de la votació diferent que van protagonitzar els diputats socialistes catalans al Congrés.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00