Sociedad | Actualidad

Els dubtes d'Adelson sobre Eurovegas no inquieten la Generalitat

Malgrat que el propietari de Las Vegas Sands alerta amb triar una altra ubicació si l'economia espanyola és intervinguda, el Govern català creu que aquest és un temor raonable, però que no altera el procés de negociació per aconseguir que Eurovegas s'instali prop de Barcelona

Las Vegas, Nevada

Adelson ha volgut tranquil·litzar els seus socis, garantint que buscarà un altre destí si Espanya acabés sent intervinguda i no pogués garantir el retorn del 20% de la inversió. Segons els portaveus de Las Vegas Sands, però, això no significa que Adelson tingui altres opcions damunt la taula, sinó que les prioritats continuen sent Madrid i Barcelona.

Unes prioritats de les que mai ha dubtat la Generalitat. Els consellers de Territoi i d'Economia han valorat amb calma les paraules d'Adelson. Recoder, titular de Territori, manté l'optimisme creixent de les últimes setmanes i considera que "des de la visita als Estats Units fions ara hem aproximat posicions i les coses estan millor", tot i que admet que la decisió final "està en mans de qui ha de posar els diners sobre la taula". Més tranquil s'ha mostrat el conseller d'economia, Andreu Mas-Collell, que creu que els temors Las Vegas Sands són comprensibles, però nega que això realment faci perillar la inversió a l'estat espanyol: "és natural que Adelson li doni una resposta prudent als seus socis. Ens mantenim en la trajectòria de normalitat", ha dit des de la Seu d'Urgell. Segons Recoder i Mas-Collell, continuen les converses amb el grup inversor per aconseguir "encaixar la proposta en el nostre model i que puguin decidir venir a casa nostra".

Más información

L'alerta de Sheldon Adelson tampoc ha inquietat l'empresariat barceloní, que veu en les declaracions del multimilionari nord-americà una estratègia per mantenir la tensió entre Barcelona i Madrid.

Per la seva part, la plataforma Aturem Eurovegas -contrària al complex-, hi entreveu una possible estratègia però no descarta que la situació de l'economia realment allunyi les intencions de Las Vegas Sands.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00