La LlavorLa Llavor
Economía y negocios
LA LLAVOR

Pell de caqui per a substituir la pell animal

PersiSKIN és un projecte 100% valencià de producció d'una alternativa a la pell animal de manera natural que afavoreix els productors en donar valor a les despulles

La Llavor 25/02/2023

La Llavor 25/02/2023

30:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677309632986/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

En 'La Llavor', Jaime Sanfelix, CEO de PersiSKIN, ha explicat que l'autonomia que més caqui produeix, el 90% del qual es produeix a Espanya és valencià, és també la que té un sector tèxtil més potent. Eixos dos factors units li animen fins i tot a parlar d'una reconversió del sector en la Comunitat. Un sector que factura 2.200 milions d'euros anuals i reconvertir-lo en totalment sostenible.

Per a això la idea és que les més de 200.000 tones de caqui que no arriben a comercialitzar-se, una vegada sotmeses a un procés tecnològic per al desenvolupament del qual han comptat amb ajudes europees, puguen transformar-se en una pell natural d'un aspecte molt similar al de la pell animal convencional. Amb una durabilitat i resistència similar i a un preu en la gamma baixa de la pell animal.

Ja estan produint i Sanfelix ha anunciat en 'La Llavor' que més enllà de roba i complements aspiren a entrar en el mercat dels entapissats domèstics. Però abans, el primer pas serà presentar en breu l'acord que han aconseguit amb una marca de cotxes per a entapissar-los amb 'PersiSKIN'.

De cara a l'agricultor, explica Sanfelix, aquesta nova indústria tèxtil vegana pal·liaria les pèrdues que pateixen ara i que el sector estima en més de 60 milions anuals.

El Rebost

Teules cruixents d'ametla (per Santi Hernández)

El rebost: teula d&#039;ametla

El rebost: teula d'ametla

04:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677236967068/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta setmana vos he preparat un dolç molt senzill de fer que vindrà molt bé per a acompanyar postres. Es tracta d'un cruixent d'ametles laminades que en tan sols deu minuts en el forn serà suficient per a gaudir d'un toc cruixent en les vostres postres.

Si vos sembla vos explique amb tot detall el pas a pas.

INGREDIENTS

125 g d'ametles laminades

25 g de mantega

80 g de sucre

15 g de farina

2 clares d'ou

PROCÉS

Com vos deia, preparar-ho és molt senzill. En primer lloc incorporarem a un bol els ingredients secs, la farina, el sucre i l'ametla laminada. A continuació removem i hi incorporem les clares d'ou prèviament batudes. Mesclem bé i en últim lloc hi incorporem la mantega fosa. Integrem bé tots els ingredients i deixem reposar en el frigorífic durant una hora perquè adquirisca consistència la massa.

Precalfem el forn a 180 °C i sobre la safata de forn posem paper sulfuritzat. Amb l'ajuda d'una cullera agafarem porcions de la mescla i les estenem fins que queden fines. Repetirem l'operació fins que acabem la mescla.

Introduïm en el forn amb la calor dalt i baix durant uns 8 minuts, i els 2 o 3 últims minuts li donem intensitat en la part superior per a daurar-les una mica. Traiem del forn els cruixents, i si voleu que tinguen forma de teula les disposarem damunt d'un objecte circular, com un corró per exemple, perquè agafen la forma.

Deixem que es refreden i ja les tenim llestes. Poden aguantar perfectament en un recipient hermètic 4 o 5 dies.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/tejas-crujientes-de-almendra/

De temporada

Etiquetatge del pernil ibèric

De temporada: etiquetatge del pernil

De temporada: etiquetatge del pernil

07:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677236794386/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A l'hora d'adquirir un bon pernil, cal mirar amb atenció l'etiquetatge. D'això parlem en la secció de hui.

Vi La Llavor - ZETA Hell

Vi: ZETA Hell (cervesa)

Vi: ZETA Hell (cervesa)

02:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677237081064/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De tant en tant, la secció del "vi" es converteix en la secció de la "cervesa". És el que passa hui amb la secció de Manuela Romeralo. La cervesa en qüestió és: ZETA Hell.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00