El BalcóEl Balcó
Sociedad

"Vaig arribar a casa i vaig continuar llegint perquè no podia parar"

Tres participants del club de lectura infantil de la biblioteca Fort Pienc de Barcelona expliquen a 'El Balcó' la seva experiència

"Vaig arribar a casa i vaig continuar llegint perquè no podia parar"

"Vaig arribar a casa i vaig continuar llegint perquè no podia parar"

16:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712770148018/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Un dimecres al mes, a la biblioteca Fort Pienc de Barcelona, que recentment ha rebut el nom de l'escriptora i poetessa Ana Maria Moix, l'Aina, la Sara i la Clàudia, tres nenes de 9 i 10 anys, es troben amb la Mertxe París, per parlar i comentar llibres. La Mertxe és llibretera i és l'encarregada del club de lectura infantil d'aquest equipament. A Barcelona, es fan 18 clubs de lectura d'aquest tipus, amb més de 160 infants inscrits, i també 8 de juvenils, amb una cinquantena de participants.

El d'aquest dimecres és un club de lectura especial. La sessió la dediquen a les obres de l'escriptor Oriol Canosa. Cada una de les nenes ha llegit un llibre diferent i l'explica quan arriba a la biblioteca. Aquest funcionament, el de llegir cadascú una obra, és tal com s'organitzen els clubs per als més petits que llegeixen més per temàtiques i per gèneres. Segons les persones que s'encarreguen, així fan "lectura expansiva". "La idea és que comparteixin diversos llibres. Són nenes que venen molt motivades de casa" explica la Mertxe París, l'encarregada de l'activitat.

Per aquest dimecres, l'Aina, la Sara i la Clàudia han llegit tres llibres diferents de l'Oriol Canosa. Diuen que els agrada molt llegir i que, segons el que escullin, tarden més o menys temps acabar-se'l. La Sara, però no ha pogut deixar a mitges l'últim llibre: "Vaig sortir d'aquí i quan vaig arribar a casa me'l vaig acabar. No podia parar de llegir".

Segons la Mertxe, són nenes que venen "molt motivades de casa". La responsable del club de lectura de Fort Pienc també diu que són lectores diferents en comparació amb els adults. "Tenen més curiositat. Si els agrada un autor, en busquen altres llibres. També fan moltes preguntes". La mateixa Mertxe diu que no és habitual que llegeixin tant per l'edat que tenen.

En aquest sentit, la directora de la biblioteca, Mont Sureda, reconeix que els clubs de lectura infantils no són activitats "multitudinàries", però sí que tenen el seu públic. "Hem de pensar que hi ha nens i nenes a qui els agrada llegir. Sorprèn, però que estiguin tan motivats".

Conèixer l'autor del llibre

Aquest dimecres, l'Aina, la Sara i la Clàudia han conegut per sorpresa l'Oriol Canosa. En van parlar molt fa un mes, en el darrer club de lectura amb la Mertxe, i avui les ha sorprès quan ha arribat a la biblioteca. Amb l'escriptor han compartit la tarda i han comentat els llibres que havien llegit: "És fantàstic venir als clubs de lectura. Estem acostumats a parlar amb llibreters i bibliotecaris, però ells no són el nostre públic". L'autor prefereix, diu, els nens i nenes perquè són "més sincers que els adults. Et diuen què els agrada i què no". Canosa les ha aconsellat per si mai volen dedicar-se a escriure: "El més important és que continueu llegint i que gaudint llegint. Ha de sortir de dins".

Els links de 'El Balcó'

Un club de lectura a la Biblioteca Fort Pienc - Ana María Moix:

Ja ha sortit el tràiler de la seqüela de 'Joker: Folie à Deux', protagonitzat per Joaquin Phoenix i Lady Gaga.

Aquesta és la cançó original que s'hi pot escoltar al tràiler i que ens descobreix en Joan Bofill a l'espai musical d'avui:

Aquest és el llibre que ens presenta avui la Sílvia Soler:

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00