Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter rebutja la reducció de cabals que defensa l'ACA

Diuen que afectarà l'aqüífer i denuncien que se'ls està traslladant un problema històric de l'àrea metropolitana de Barcelona

Pel pont de la C-252 sobre el riu Ter a Verges en una imatge d'arxiu / Departament de Territori i Sostenibilitat

Girona

La proposta de l’ACA de rebaixar dels actuals 2.000 litres/segon que passen pel pont del riu Ter al seu pas per Torroella de Montgrí fins als 600 litres/segon, ha estat totalment rebutjada per la Junta de la Junta Central d'Usuaria d'Aigües del Baix Ter (JCUBAT). En un comunicat, la Junta considera que aquesta rebaixa de cabal "afectarà en gran mesura la quantitat i qualitat de l’aigua de l’aqüífer del Baix Ter, així com la previsió de disponibilitat d’aigua pels propers mesos, en tots els usos".

En aquest sentit, els representants del Baix Ter han manifestat que "no es pot traslladar un problema històric de l’àrea metropolitana de Barcelona al Baix Ter" i que s’han de buscar "mesures per garantir que la solidaritat hídrica de la conca del Ter, no es vegi encara més afectada per l’impacte de la sequera.". Al comunicat recorden que la "solidaritat històrica del Baix Ter ha estat exemplar" malgrat el "cost no innocu que la transferència d’aigua ha tingut sobre l’economia, els valors naturals i el paisatge del territori cedent" i qualifiquen de "predació hidrològica" aquesta transferència de cabal del riu Ter cap a Barcelona.

En l'última reunió de la Junta amb els representants de l'ACA, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la resta de representants de la JCUABT van posar sobre la taula el gran greuge que entenen que s’està produint als pagesos del Baix Ter, que s’estan veient obligats a reduir el rec de les seves explotacions agràries. També van traslladar als representants de l’Agència Catalana de l’Aigua la seva greu preocupació per les conseqüències de la sequera per la propera temporada turística i la més que probable afectació a l’aigua de boca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00