Aquí GironaAquí Girona
Ocio y cultura

"Amb la Marfà, no sabeu el que teniu. En necessitaríem a tots els llocs"

Momi Maiga oferirà un concert de kora amb el seu cosí Seckou Keita, una de les figures més importants del món amb aquest tipus d'instrument.

Momi Maiga, interpret de Kora.

Momi Maiga, interpret de Kora.

15:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708005052607/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Momi Maiga va néixer al Senegal el 1997 però la pandèmia el va enxampar a la Vall de Bianya i ja no s'ha mogut de Catalunya. Ara fa dos anys que resideix a Salt, on ha impulsat la seva carrera musical des de l'Espai Marfà. "No sabeu el que teniu!", exclama i destaca la impotància d'aquest espai de creació a l'antiga fàbrica de filatures "ajudant a nous talents". "Li hem de donar valor, d'espais així n'hi hauria d'haver a més llocs, també al Senegal", afegeix.

La kora és "l'instrument de corda més sofisticat de l'Àfrica Occidental; alguns diuen que és l'arpa d'aquesta zona", explica mentre mou unes mans on sobresurten dues ungles postisses que l'ajuden a moure les 22 cordes de l'instrument "sense fer-se mal". La música associada a la kora és una eina per transmetre valors però ell l'ha portada un pas més enllà "sempre fusionant, és el més bonic que hi ha".

Maiga va treure el seu primer treball el 2022, Nio (que vol dir ànima en mandinga) i el mes d'octubre treurà el segon, però aquest dissabte viurà un fet excepcional actuant al Black Music Festival al costat del seu cosí, Seckou Keita, una figura de renom mundial amb concerts a Chicago, Tòquio, Montreal o Sydney i enregistraments a la BBC. Per Maiga és tot un reconeixement perquè, fins ara, només havia tocat amb Keita en família: "en un món que es regeix molt per jerarquies, tocar la kora en un mateix escenari amb ell és com si em diguessin que ja m'han acceptat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00