Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

L'Ajuntament de Roses aconsegueix foragitar els estornells del centre urbà i reubicar-los en zones no habitades

El pla es va iniciar al novembre per evitar problemàtiques que als espais on pernoctava l'espècie

Operaris de Rosersa durant la campanya

Operaris de Rosersa durant la campanya / ACN

Girona

L'actuació per dispersar els estols d'estornells a Roses es va iniciar a mitjans de novembre on, al llarg de set dies i coincidint amb el capvespre, moment en què els estornells s'instal·len en els arbres per pernoctar, jardiners de l'empresa municipal Rosersa dispersaven els estornells amb punters làser i amb sons de depredadors a través de megàfons. En una inspecció realitzada a principis de novembre pel Servei de Control de Mosquits, es van xifrar en 20.000 el nombre d'estornells que pernoctavan en aquell moment a Roses.

Els àmbits on es van centrar les actuacions van ser la rambla Ginjolers (entre l'estació d'autobusos i la bocana), el passeig Marítim (entre la bocana de la rambla Ginjolers i la plaça Catalunya), la plaça Empordà i el sector de la Gran Via on es troben els habitatges Sant Josep, en tractar-se dels espais on es concentraven les aus per passar la nit.

Reubicació en dormidors allunyats del centre

El projecte perseguia la instal·lació de les colònies d'estornells en dormidors allunyats, en zones exteriors de la població que reunissin les condicions favorables per al refugi dels ocells, però que evitessin les problemàtiques (salubritat, superfícies lliscants per l'existència d'excrements, deteriorament del paviment i el mobiliari urbà, sorolls...) que aquests originen en els nuclis habitats.

Com es foragiten 20.000 estornells? A l'Aquí Girona ens ho ha explicat Àlex Oller, tècnic de la Unitat de Control de Plagues Urbanes del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter.

Àlex Oller, coordinador del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter

10:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706189471831/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00