Aquí GironaAquí Girona
Ocio y cultura

"Si algun atribut té el llibre és que reforça la idea que la literatura és un accelerador de partícules de la vida"

Lluís Muntada publica 'Els dies previs', un recull de contes que trenca tretze anys de silenci literari

Lluís Muntada als estudis de Ràdio Girona.

Lluís Muntada als estudis de Ràdio Girona. / R.M.P.

Girona

Lluís Muntada acaba de publicar 'Els dies previs' (Llibres del Segle, 2023), un recull de comptes que arriba tretze anys després de l'anterior fill liteari, 'L'elegància del número zero'. En una conversa al programa 'Aquí Girona', l'autor reconeix que cinc anys de cuina ha estat temps suficient per fer el llibre que volia fer i quan ha tingut "la convicció que els contes tenien una unitat", l'ha donat per acabat.

A 'Els dies previs', Muntada desplega una prosa "pautada" a la que ha passat tantes vegades el ribot com ha calgut per encarar "un acostament microscòpic" a històries que "ens posen davant del mirall" perquè "plantegen coses molt primàries i universals com l'amor, el desamor, la caiguda, l'èxtasi durant la caiguda, la felicitat, la infelicitat i la resistència" reforçant "la idea que la literatura és un accelerador de partícules de la vida".

"Els protagonistes d'aquests contes estan atrapats en un present, miren cap al futur i intenten esbrinar com han arribat al punt on han arribat però no creuen que el fet de saber com s'han donat les coses millorin el seu present", afegeix el guanyador del premi Casero (1988) o el Mercè Rodoreda (2002). Podeu escoltar la conversa sencera aquí.

Lluís Muntada publica 'Els dies previs', un recull de contes que trenca tretze anys de silenci literari

15:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1704891088371/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquí Girona, de dilluns a divendres de 15h a 16h

L'Aquí Girona és el magazín d'informació de les comarques gironines. Parlem de les coses "que passen a prop". Cultura, política, actualitat, medi ambient i esports, en una hora diària, de 15h a 16h, a les freqüències de la SER a la demarcació de Girona (98.5FM) de dilluns a divendres. Pots recuperar el programa a la nostra web o a l'Spotify.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00