Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Salvador Illa: "L’acord del català a l’escola el podríem repetir en algun altre àmbit. Cal obrir un diàleg entre catalans"

El líder del PSC, sobre el primer any del govern Aragonès:”Això no acaba de funcionar. Es pot fer millor, ho podem fer millor i Catalunya ho mereix.”

ENTREVISTA Salvador Illa: “L’acord del català a l’escola el podríem repetir en algun altre àmbit. Cal obrir un diàleg entre catalans”

ENTREVISTA Salvador Illa: “L’acord del català a l’escola el podríem repetir en algun altre àmbit. Cal obrir un diàleg entre catalans”

01:03:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1653552839_590_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha passat per l’Aquí amb Josep Cuní” i ha obert la porta a repetir consensos com el de la llengua: “Hem d’aprofitar per parlar de futur i perquè es faci millor. I obrir un diàleg entre catalans L’acord del català a l’escola el podríem repetir en algun altre àmbit” Tot això, ha reconegut que “no hi ha res a data d’avui que em faci preveure que ERC ens busqui a la tardor per pactar els pressupostos, però tindrem la mà estesa.”

Illa s’ha mostrat crític amb el primer any de govern de Pere Aragonès: “Això no acaba de funcionar. Es pot fer millor, ho podem fer millor i Catalunya ho mereix. Jo em pregunto quines millores han notat els ciutadans després d’un any”

El líder del PSC, respecte del consens assolit amb ERC, Junts i comuns, ha apuntat que “és un acord important, al que m’agradaria que se sumessin algunes formacions polítiques” I ha afegit que “a Catalunya li interessa refer un consens lingüístic. Jo hagués preferit que es parlés de llengua vehicular, però s’havia d’arribar a un acord. El PSC no estarà en la confrontació. El millor servei que podem fer a la llengua és apartar-la del debat polític.”

Salvador Illa també ha parlat del cas Pegasus: “El govern de Pedro Sánchez ha donat explicacions i ha pres mesures. I ha explicat que en tot moment l’estat ha actuat dins de l’estat de dret. S’està fent el que s’ha de fer. Dels episodis que hem passat n’hem de prendre aprenentatge i reforçar la seguretat i el CNI. Veig bé que sigui un grup de jutges i no un de sol qui autoritzi les escoltes. Es poden millorar aquests procediments d’autorització judicial. Actualitzar una legislació franquista em sembla bé també.”

El líder socialista ha afirmat que està “a favor els indults que es van fer, crec que van ser una mesura motivada. És poc convenient que el Suprem canviï de criteri en qüestió de mesos. Estic tranquil en aquest tema, el que es va fer està ben fonamentat”

Pel que fa al processament de Laura Borràs i si hauria de deixar la presidència del Parlament, Illa és clar: “Presumpció d’innocència sempre per a tothom i compliment del reglament del Parlament també. Ningú està per sobre d’això. Crec que no és un cas polititzat.

I referint-se a la polèmica dels Jocs d'hivern, ha desmentit que siguin una operació d'estat per pacificar l'independentisme, tal i com ha apuntat el president aragonès, Javier Lambán

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00