Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els directius que van demanar un préstec personal a un proveïdor del Barça van vulnerar el codi ètic del club

Àlex Isern, CEO de l'empresa ISL -proveïdor del Barça- ha explicat al 'Què t'hi Jugues que va ser el tresorer del club, Ferran Olivé, qui li va demanar ajuda per pagar els interessos de l'aval per accedir a la presidència. Isern ha reconegut que el préstec va anar destinat a uns directius en concret, no a tots

Els directius del Barça que van demanar un préstec a un proveïdor van vulnerar el codi ètic del club

Els directius del Barça que van demanar un préstec a un proveïdor van vulnerar el codi ètic del club

33:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715870852999/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ferran Olivé, tresorer del Barça, va demanar un préstec per a que diversos directius de Barça poguessin fer front als interessos generats per un l'aval de 124 milions d'euros que van haver d'aportar per prendre possessió i accedir a la presidència de club un cop guanyades les eleccions, el març del 2021. Aquest préstec el va demanar a l'empresa ISL, precisament una companyia que ha treballat i segueix treballant com a proveïdor del Barça, gestionant diverses acadèmies als Estats Units.

Així ho ha confirmat el seu co-fundador i CEO, Àlex Isern, en una entrevista amb el 'Què t'hi Jugues', l'endemà que El Periódico destapés la notícia. "Va ser un préstec en una situació de crisi econòmica important i una situació límit. Era per membres de la junta, però no puc revelar detalls". Preguntat qui va demanar el préstec, Isern ha admès que va ser Ferran Olivé, el tresorer del club, qui el va demanar: "Fa anys que coneixem el Ferran i tenim una relació personal bona amb ell. Ens demanen una ajuda i fem l'aportació que vam poder. Vam estendre la mà amb el que vam poder".

Preguntat per si el préstec està declarat i registrat, Isern ha reconegut no saber com ho van fer oficial els directius del club: "Les obligacions del Barça no les sé. Som una empresa americana, hem fet la nostra feina als Estats Units, tenim un contracte firmat i no tinc més detalls del que ha fet el club o no".

Què diu el codi ètic del Barça?

El codi ètic del Barça especifica que "el personal del FC Barcelona no podrà acceptar o sol·licitar cap tipus de benefici personal d'un proveïdor -o potencial proveïdor- la destinació del qual comprometi -o pugui comprometre- la seva imparcialitat i objectivitat". Per tant, els directius que van demanar i, posteriorment, acceptar el préstec de l'empresa ISL van vulnerar aquest codi ètic.

Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', el departament de compliance del club ja ha engegat una investigació interna per esclarir els fets.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00