El Silicon Valley de l’agricultura valenciana
A la finca experimental d’AVA a Polinyà del Xúquer busquen noves varietats que aporten més rendibilitat a l'agricultor a més de formes d’abonament, poda i ús de l’aigua més eficaços
Valencia
L’Associació Valenciana d’Agricultors, AVA, ha posat en marxa a Polinyà del Xúquer una finca experimental en què busquen noves varietats més rentables per als productors i investiguen noves formes d’abonament, podes i ús de l’aigua més eficaços per als agricultors.
La finca, amb el nom de Sinyent, té al voltant de 25 hectàrees i els primers resultats de les investigacions que s’estan fent actualment es podran obtenir ja este proper 2015.
El director tècnic d’este projecte, Elías Mas, ha passat per La Llavor, el programa que la SER dedica al sector agroalimentari, on ha explicat que hi ha actualment plantats cultius de caquis, cítrics i distints tipus d’arbres fruitals. Per a este proper any, preveuen també realitzar diferents tipus de cultius tant en hivernacle com a l’aire lliure com arròs i vinyes. El que es busca no només són les varietats més rentables, sinó els abonaments més idonis, les podes que permeten millors resultats o els diferents tipus de malalties que poden atacar els cultius.
Este projecte ha estat batejat com una espècie de ‘Silicon Valley’ de l’agricultura valenciana. Segons Mas, els reptes per al sector valencià són molt importants perquè malgrat la crisi de preus i les dificultats, en 2050 hi haurà 9.000 milions d’habitants al planeta i és necessari produir més amb menys.
Els primers resultats, afirma, es voran en la segona meitat de 2015 i, en definitiva, el que es busca és traslladar a l’agricultor què deu i què no deu plantar.
![Jèssica Crespo](https://s3.amazonaws.com/arc-authors/prisaradio/a2892453-1524-4261-8ab0-961e0b7bc093.png)
Jèssica Crespo
Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...