Sociedad | Actualidad

Detenen l'alcalde de Torredembarra i 6 regidors del govern

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous al matí l'alcalde de Torredembarra, el convergent Daniel Massagué i a sis dels regidors de l'equip de govern, tres de CiU, un del PP i un d'independent. A tots ells se'ls imputa els presumptes delictes de blanqueig de capitals, contra l'administració pública, malversació de fons públics i tràfic d'influències.

Agents de la Guàrdia Civil custodiant l'entrada a l'Ajuntament de Torredembarra(MARTA BONILLO)

Aquest matí, agents l'institut armat han entrat a l'Ajuntament, on escorcollen les dependències municipals. Massagué continua a les dependències municipals, almenys mentre duri l'escorcoll. El cas afecta una consultora que també estaria sota lupa per part dels jutjats de Tortosa i Gandesa per la seva presumpta implicació en casos similars a l'Ametlla de Mar i a Ascó.

Más información

La operació policial a Torredembarra se salda, de moment amb 8 detinguts, entre ells l'alcalde del municipi, Daniel Massagué. A tots ells se'ls imputa un presumpte delicte contra l'administració pública, de blanqueig de capitals, malversació de fons públics i tràfic d'influències. Entre els detinguts també s'hi troba un empresari local.

La Guàrdia Civil investiga la presumpta contractació irregular d'una consultora, Effial, que hauria cobrat prop de 90.000 euros en 4 mesos durant el 2012. Dos casos similars s'estan estudiant als jutjats de Tortosa i de Gandesa amb els ajuntaments de l'Ametlla de Mar i d'Ascó involucrats.

Tot plegat després que el secretari municipal denunciés davant la Oficina Antifrau de la Generalitat la contractació d'aquesta empresa per 18.000 euros al mes. El jutjat número 1 del Vendrell investiga diversos contractes presumptament irregulars arran d'una denúncia del PSC, a la oposició a Torredembarra.

En la operació també hi hauria involucrada una empresa constructora, Teyco. De fet, la Guàrdia Civil hauria escorcollat també la seu a Barcelona d'aquesta companyia.

Des de primera hora

Aquest dijous, diverses patrulles de la Guàrdia Civil s'han personat a l'Ajuntament de Torredembarra. Els agents han intervingut ordenadors buscant informació sobre la contractació de la consultora EFFIAL. Després d'hores i hores d'escorcoll, s'espera que aquesta mateixa tarda l'alcalde, que encara es troba a l'Ajuntament, sigui traslladat a dependències policials a l'espera que demà al migdia passi a disposició judicial juntament amb la resta de detinguts.

El PP suspendrà de militància a José Oviedo

Primeres reaccions a les detencions a Torredembarra. Alícia Sánchez Camacho, la presidenta del Partit Popular a Catalunya, ha anunciat la seva intenció de suspendre de militància el regidor del PP a Torredembarra, José Oviedo, si es demostra la seva culpabilitat. De moment, demana 'celeritat a la justícia i que tothom assumeixi les seves responsabilitats'. Camacho afegeix que els polítics, davant de tot, han de donar exemple.

També hi ha dit la seva la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega: 'Crec que hem de partit de l'autonomia local i de respecte a la legalitat i compliment a les normes... un aspecte que ha d'estar per damunt de tot'. Ha assegurat Ortega, que en declaracions a SER Catalunya ha assegurat que 'aquestes presumptes irregularitats fan que plani, cada cop més, aquesta sensació de corrupció com si fos un element extens a la política. I això no és així'.

De moment, diversos col·lectius vinculats a l'Esquerra Independentista i la CUP, han convocat aquesta tarda a una mobilització en contra de la corrupció a Torredembarra. Mentrestant, Esquerra i PSC ja han convocat executives d'urgència aquesta tarda per analitzar la situació política al municipi.

CiU defensa la presumpció d'innocència dels detinguts

Amb respecte per les actuacions policials i judicials, però demanant la màxima presumpció pels detinguts a Torredembarra. Així es posiciona la federació nacionalista, que critica, això sí, l'escarni mediàtic que considera que han patit els regidors i l'alcalde del municipi del Tarragonès.

  • <a name="despiece1"></a>'Coses estranyes' a Torredembarra
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00