Sociedad | Actualidad

Mas alerta dels qui "intenten carregar-se" el 9-N

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat a la Trobada Empresarial del Pirineu que convocarà la consulta, però que no depèn d'ell. Diu que hi ha qui la vol tombar "legalment"

Artur Mas a la Trobada Econòmica al Pirineu, que s'ha fet a la Seu d'Urgell(ACN)

La Generalitat convocarà la consulta el 9 de novembre, però alerta que legalment poden intentar que no es faci. Ho ha dit el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a la trobada empresarial del Pirineu, on ha assegurat que s'estan fent tots els passos possibles per tal que els catalans votin.

Així ho ha afirmat, una vegada més, el president de l'executiu, que no ha estat tant contundent quan els empresaris, durant el torn de paraules posterior a la seva conferencia inaugural, li han qüestionat si més enllà de convocar-la, el 9-N, els catalans podrien anar a votar.

Mas ha argumentat que " clar que si m'ho pregunten a mi, evidentment, que sí. Nosaltres ja tenim tot enfilat per tal que sigui d'aquesta manera. La pregunta li hauríeu de fer a aquells qui poden, legalment, intenten carregar-se tot això, i que volen portar això a una situació molt complicada".

Más información

En aquesta línia, també ha assegurat que si finalment els catalans decideixen ser un estat independent, i s'hi posen impediments a l'entrada a la Unió Europea, aquestes traves les hauria de posar algun país amb el seu veto, i encara ningú s'ha pronunciat, diu. El president Mas també ha aprofitat per fer un repàs a les balances fiscals presentades pel Conseller Mas-Colell. Sense novetats, diu Mas.

Apunta que el 8 per cent del dèficit de la riquesa anual, resta. "Aportem el 19 per cent dels ingressos públics d'Espanya i rebem el 14 per cent. Recordem que la població catalana és un 16 per cent de l'espanyola. Vol dir que rebem, pensions incloses, molt per sota del que suposa la nostra població".

En la seva conferència, Mas ha volgut destacar certs ànims de recuperació en l'economia catalana, basada en els pilars de la importació i la inversió estrangera, però recorda que cal seguir enfortint la investigació i l'educació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00