Sociedad | Actualidad

"Mai se m'ha passat pel cap trencar la federació"

Josep Antoni Duran Lleida, en la seva carta web setmanal, assegura que mai s'ha plantejat una ruptura de CiU i que seria un "error" concórrer per separat a unes eleccions catalanes, siguin o no plebiscitàries

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida(UNIO DEMOCRATICA)

També ha urgit l'Estat a "moure fitxa" abans de l'estiu per evitar el "xoc de trens". De fet, la carta es titula "Si Rajoy no es mou ja, tot plegat rebentarà"

A la primera carta a la militància després que anunciés un període de reflexió sobre la seva continuïtat a la secretaria general de CiU i en la Comissió d'Exteriors del Congrés, Duran no ha revelat avui què farà finalment i ha remarcat que ha de parlar amb CiU i amb el líder de CDC i president català, Artur Mas.

Más información

Duran ha afirmat que aquesta setmana li ha "tocat ser protagonista" i que uns han parlat "bé i altres, malament o molt malament", mentre que hi ha hagut persones que han anat a la "jugular", sense esmentar noms, però en tot cas ha desvinculat les seves reflexions sobre el seu futur de la consulta sobiranista, en què s'ha reafirmat: "Hi estic compromès com ningú. Unió hi esta compromesa com ningú. Vaig acordar les preguntes. Vaig defensar la consulta i la defenso a Madrid, que sempre és més difícil que fer-ho a Catalunya"

"Sí que vull que quedi clar que mai se m'ha passat pel cap formalitzar un trencament de la federació de CiU. Crec que seria un disbarat que anéssim separats a les properes eleccions municipals (...) i també crec que seria un error anar separats a les eleccions a Corts Generals. I encara més greu seria no trobar la manera d'anar junts al Parlament català amb o sense plebiscitàries ", ha incidit Duran, qui ha remarcat que una ruptura de la federació beneficiaria electoralment ERC.

Quant a la relació amb el Govern, Duran ha advertit que si el president de l'Executiu, Mariano Rajoy, "no mou fitxa abans de l'estiu" en el debat sobiranista català el "xoc de trens no es podrà aturar" i "tot rebentarà ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00