Sociedad | Actualidad

No saben fer anar un mp3 sense les instruccions

Un de cada 4 alumnes catalans de 15 anys no assoleix el nivell bàsic de competència en resolució de problemes fixat per la OCDE

(PERE GENDRAU / ACN)

Això suposa que aquests alumnes només poden resoldre problemes senzills, que no impliquin massa variables i en els que puguin aplicar la pròpia experiència. Aquesta és la principal conclusió d'una prova específica que es va fer en les darreres proves PISA

Una prova en la que els alumnes havien de resoldre problemes com ara fer anar un mp3 del que no tenien instruccions, comprar bitllets de tren o calcular la ruta més curta per anar d'un punt a l'altre.

L'OCDE ha fixat la puntuació mitjana en 500 punts i els alumnes catalans obtenen 488, 11 punts per sobre de la mitjana espanyola i una mica per sota dels estudiants bascos i madrilenys.

Más información

4 de cada 10 alumnes catalans assoleixen els nivells 2 i 3, es a dir que poden analitzar una situació i establir relacions simples i poden controlar dispositius senzills.

En els nivells màxims de resolució de problemes només hi ha un 11 per cent dels alumnes i en la franja baixa, es a dir, els que no assoleixen els mínims hi ha gairebé un 24 per cent dels alumnes, es a dir un de cada 4.

La conselleria valora positivament els resultats perquè diuen estem per sobre de la mitjana espanyola i admet que cal millorar a la franja baixa.

L'informe de PISA en canvi, diu que les diferències Catalunya- Espanya no són estadísticament significatives. totes dues es situen entre les 10 últimes d'una rànking de 30 països i regions encapçalat novament per Corea i Japó.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00