Sociedad | Actualidad

Rigau amenaça: sense prova no hi ha títol

La consellera Irene Rigau adverteix als 700 alumnes del Prat i Molins de Rei que es van negar a fer part de la prova d'avaluació de quart d'ESO, que si no les fan es quedaran sense títol

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau(ACN)

Irene Rigau els recorda que no són proves opcionals sinó obligatòries. La van fer 64.000 alumnes i el resultat és una lleugera millora en moltes matèries però l'anglès encara molt fluix

2 de cada 10 alumnes de quart d'ESO tenen un coneixement molt baix d'aquesta llengua, 4 de cada 10 si parlem d'escoles socioeconòmicament complexes. els alumnes suspenen sobre tot en expressió escrita.

Más información

Per millorar la conselleria reitera la seva aposta perquè l'anglès sigui també vehicular a l'escola i anuncia el primer pla de formació de mestres gratuït des que va començar la legislatura: durant 3 anys s'oferiran 3000 places per aquells docents que vulguin millorar el seu nivell d'anglès.

Respecte als 700 alumnes que es van negar a fer les proves d'avaluació, Rigau és contundent: si no fan la prova no els donaran el graduat en ESO.

La conselleria ha donat instruccions a la Inspecció educativa perquè articuli en cada cas, de quina manera aquests alumnes hauran de passar l'examen.

Dos instituts del Prat i de Molins de Rei van encapçalar la rebel.lió contra les proves com a manera de protestar contra les retallades.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00