Sociedad | Actualidad

Jaume Collboni i Carmen Andrés guanyen la primera volta de les primàries del PSC

La major part dels gairebé 7.500 votants es van decantar pels candidats més afins a la direcció del partit i han deixat fora de la cursa Jordi Martí, Laia Bonet i Rocío Martínez Sampere.

(MÒNICA PEINADO)

Jaume Collboni va ser el més votat amb 2.539 vots i per darrere d'ell, Carmen Andrés, amb 1702 paperetes. Dels 5 candidats que es presentaven, els guanyadors són els que es consideren més afins a la direcció del partit i entre els dos sumen un 57 per cent dels vots.

En tercer lloc va quedar Jordi Martí (1515 vots), el que més clarament s'havia desmarcat de la cúpula del PSC. En quarta posició Laia Bonet (1.102) i en cinquena Rocío Martínez Sampere (589).

Un cop coneguts els resultats, Jaume Collboni va apel?lar a la unitat de totes les sensibilitats del partit i es va comprometre a liderar un canvi a la ciutat, a la política i al partit.

Collboni ha insistit en què si finalment és el candidat del PSC a l'alcaldia farà una proposta formal de col?laboració amb les forces polítiques i socials d'esquerres.

Más información

La segona volta de les eleccions primàries està prevista per dissabte que ve. Si no hi ha un pacte entre ells abans, els votants hauran d'escollir entre Jaume Collboni i Carmen Andrés, que en realitat es dirigeixen pràcticament al mateix sector d'electors.

La participació ha estat més baixa de la que s'esperava, especialment en el cas de persones vinculades al partit. Van votar menys de la meitat de militants i un 10 per cent dels simpatitzants. De persones externes al partit se'n van mobilitzar més de 5 mil.

L'únic fet que va enterbolir la jornada va ser la denuncia a través de les xarxes socials que alguna candidatura havia distribuït paperetes i l'euro que s'havia de pagar entre un grup de ciutadans estrangers. Ahir a última hora cap candidatura havia presentat una queixa formal a l'autoritat electoral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00