Sociedad | Actualidad

El TSJ investiga la diputada del PSC Montserrat Capdevila

El Tribunal admet a tràmit la querella de la fiscalia perquè considera que hi ha prous indicis per pensar que Capdevila va pagar-se amb diners públics viatges privats a Madrid per citar-se amb l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos

Manel Bustos i Montserrat Capdevila en una imatge d'arxiu(ACN)

El Tribunal creu que hi ha indicis clars que aquests viatges no tenien res a veure amb l'activitat parlamentària de Capdevila, però encara no imputa la diputada socialista. Primer mirarà la documentació i després decidirà si la cita a declarar amb aquesta condició.

El Tribunal SUperior de Justícia creu que del que s'ha investigat fins ara en el Cas Mercuri es dedueix que la diputada socialista "podria haver malversat fons públics".

Segons les proves facilitades pel Parlament de Catalunya i la companyia RENFE, hauria utilitzat una targeta que s'assigna als parlamentàris perquè tinguin coberts els desplaçaments de treball, per pagar-se viatges privats a Madrid.

Más información

A primera vista, el Tribunal considera en la seva resolució que aquests viatges "no tenien res a veure amb la seva feina al Parlament".

A SER Catalunya ja els vam avançar que en la majoria dels casos Capdevila va arribar a Madrid a les 10 de la nit i tornava l'endemà a les 7 del matí. En mitja dotzena d'ocasions almenys, va coincidir amb l'exalcalde de Sabadell Manel Bustos.

Sempre s'allotjaven al mateix hotel i feien servir codis per materialitzar les trovades privades, com ara dir-se números que coincidien amb les habitacions.

De moment el TSJ vol mirar-se tota la documentació i, quan ho hagi fet, decidirà si continua amb la investigació i cita a declarar Capdevila com a imputada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00