Sociedad | Actualidad

Feien servir codis per fixar les seves trobades a Madrid

Per la fiscalia anticorrupció això és un indici que els viatges de la diputada socialista Montserrat Capdevila, pagats amb la targeta del Parlament, no tenien res a veure la seva feina com a diputada

La diputada del PSC, Montserrat Capdevila i l'ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos feien servir codis per fixar les seves trobades a Madrid. Per la fiscalia anticorrupció això és un indici que els viatges d'ella, pagats amb la targeta del Parlament, no tenien res a veure la seva feina com a diputada. D'aquí, que el ministeri públic hagi demanat a la Cambra una relació de totes les despeses de Capdevila entre els anys 2010 i 2012.

Más información

Els mossos van descobrir quan l'ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos va fer almenys 6 viatges en AVE Barcelona-Madrid acompanyat de la diputada, i aleshores regidora de l'Ajuntament, Montserrat Capdevila. A partir d'aquest atestat del mes de juny de l'any passat, el fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo va demanar al Parlament que li facilités les dades de la targeta que la diputada tenia per pagar despeses de transport. Pretenia així saber si havia utilitzat diners públics per pagar viatges que suposadament no tenien res a veure amb la seva feina al Parlament.

En els 6 escrits presentats per la fiscalia, i als quals ha tingut accés la SER, Bermejo apunta diversos indicis per mantenir aquesta hipòtesi: arribaven a Madrid quasi a les 10 o passades i sortien cap a Barcelona a les 7 del matí, s'allotjaven al mateix hotel, a l'Husa Princesa, i feien servir codis per materialitzar trobades privades. El que feien, segons ha pogut saber aquesta redacció, era dir-se uns números que coincidien amb les habitacions.

La fiscalia ha demanat un informe sobre totes les despeses que Capdevila va presentar al Parlament entre 2010 i 2012, no només les de la targeta i una relació dels hotels on haurien coincidit tots dos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00