Sociedad | Actualidad

El jutge obliga a readmetre o indemnitzar els exdirectius de Catalunya Caixa

Una sentència del jutjat social 8 de Barcelona declara improcedents els acomiadaments de Jaume Masana i d'Adolf Todó, expresident i exconseller delegat de Catalunya Caixa

(ACN)

La resolució obliga al banc a readmetre'ls o a indemnitzar-los amb 600.000 euros a cadascun d'ells.

Una sentència del jutjat social número 8 de Barcelona estableix que l'expresident de Catalunya Caixa Adolf Todó i l'exconseller delegat Jaume Masana han de ser readmesos en els seus càrrecs o bé ser indemnitzats amb 600.000 euros cadascun per acomiadament improcedent.

Todó i Masana van ser acomiadats sense dret a indemnització el 2013 pel Fons de Reestructuració Bancària (FROB), que es va fer càrrec de Catalunya Caixa, després de cinc anys de gestió de l'entitat financera i de rebre milers de milions d'euros per rescatar-la.

Más información

El titular del Jutjat del Social nombre vuit de Barcelona, Francisco Leal, estima així parcialment la demanda promoguda pels dos exdirectius.

El motiu és que el jutge considera improcedents els seus acomiadaments. El FROB considerava la mala gestió de Todó i Massana va ser responsable en part de la crisi de Catalunya Caixa , que va necessitar 12.000 milions d'euros públics per evitar fer fallida.

Els antics màxims responsables van presentar recurs davant del jutjat social, que ara ha fallat parcialment a favor d'ells. Dóna l'opció a Todó i Massana de negociar amb la Direcció de Catalunya Banc la seva readmissió i, si no arriben a un acord, l'entitat haurà d'indemnitzar-los amb 600.000 euros a cadascun.

La sentència admet recurs i, de fet, el FROB ja ha anunciat que recorreran aquesta decisió judicial. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ho ha confirmat: "El FROB i l'entitat lògicament acaten totes les sentències, però s'apel · larà a la instància superior perquè es considera que el plantejament que havien fet (...) era el correcte "

El ministre ha recordat que el Govern ha "hagut de ficar molts diners a Catalunya Caixa, prop de 12.000 milions d'euros dels contribuents espanyols i que el plantejament de l'Executiu és intentar recuperar el màxim possible" de l'ajuda injectada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00