Sociedad | Actualidad

Extremadura manté que Catalunya surt guanyant amb el finançament

El govern d'Extremadura ha presentat avui les seves particulars balances fiscals. Segons aquests comptes, Catalunya apareix com la comunitat que més diners per habitant va rebre del govern espanyol el 2013

El presidente d'Extremadura, José Antonio Monago(EFE/Juan Carlos Hidalgo)

L'estudi barreja diferents indicadors per desmuntar el mite que Extremadura és sempre la comunitat més beneficiada per la solidaritat.

Segons el govern extremeny, Catalunya va rebre l'any passat 4.300 euros per habitant, quasi el doble que Extremadura, que amb 2.600 euros va ser la desena comunitat en aquest rànquing. La trampa, però, és que aquí s'hi sumen mecanismes externs al Model de Finançament, com per exemple, el Fons de Liquiditat Autonòmic, que recordem funciona com un crèdit que s'ha de tornar.

Más información

El govern de Monago ha presentat avui aquest informe que barreja molts indicadors i que vol que es tingui en compte quan s'obri el meló del nou model de finançament. Antonio Fernández, conseller d'Economia, diu que els és igual com s'ho prengui la resta: "Aquesta és la realitat. Tots ho imaginàvem però ho hem posat de manifest i volem que ens escoltin. El que pensin la resta de comunitats autònomes, ni ens va ni ens ve"

Extremadura es reivindica com una de les comunitats que més ha reduït el dèficit, que menys contamina, o amb un balanç energètic més positiu. En aquest informe, en el que constantment s'al·ludeix a Catalunya, també es denuncia que en temes d'infraestructures o industrial, Extremadura és un desert per decisions polítiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00