Sociedad | Actualidad

Les balances extremenyes no convencen a ningú

A la SER n'hem parlat amb experts propers al Ministeri i propers a la Generalitat, que coincideixen en dir que no hi ha per on agafar-les

El president extremeny, José Antonio Monago(ACN)

Àngel de la Fuente, tècnic assessor del Ministre Montoro diu que està d'acord que per decidir un nou finançament autonòmic no només cal tenir en compte les balances fiscals (és a dir, la diferència entre el que dones i el que reps).A partir d'aquí, reconeix que no té cap sentit dir que Catalunya és la millor finançada: "aquesta suma de coses no té ni cap ni peus i no es pot interpretar. Tot i simpatitzar molt amb missatge del Govern extremeny, que comparteixo plenament, els arguments que fan servir no són bons i la part que s'assembla a les balances fiscals no està ben feta"

Declaracions a l'hora L, per on també ha passat el catedràtic Germà Bel.. Creu que Monago el que fa és situar a Catalunya a una negociació on no hi vol ser: "per primera vegada, Catalunya no té res a dir. Com va dir el conseller Mas-Collell, Catalunya no té cap model a oferir a Espanya i espera que li diguin el que li toca. Això és un exemple de com funcionaria Espanya emancipada de Catalunya. Haurien de parlar dels seus problemes. El que fa Monago és portar Catalunya a taula perquè sap que rebrà un aplaudiment generalitzat"

Más información

Afegeix Germà Bel que les tècniques que fa servir Montoro per situar Catalunya com la comunitat millor finançada són al·lucinants.

En aquesta batalla oberta pel nou finançament autonòmic, avui Monago ha anat a Madrid ha defensar les seves balances... ha proposat càstigs per les Autonomies que no compleixin amb el dèficit i afegeix que no li vol cap mal a Catalunya: "La pela és la pela. Jo no tinc res en contra de Catalunya, ho he dit en més d'una ocasió. Tinc més família a Catalunya que a Extremadura. Una altra cosa són alguns polítics catalans"

Pel Govern, des de Sevilla, el conseller Francesc Homs, defensa que es posin límits a la solidaritat entre territoris per evitar abusos i considera que el que ha plantejat Extremadura "és un despropòsit. Imagini's que poguessin sumar als seus balanços el producte de les seves vendes i els seus crèdits, com si tot fossin ingressos pel igual. Seria divertit"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00