Sociedad | Actualidad

Lluitar contra el Parkinson

La Fundació Michael J.Fox i l'Hospital Clínic han posat en marxa un cercador pioner que posa en contacte malalts i investigadors per lluitar contra el mal de Parkinson

Un fotograma del vídeo on l'actor Michael J.Fox envia un missatge demanant suport per la seva fundació d'investigació del mal de Parkinson(MICHAEL J. FOX FOUNDATION)

El 85% dels assaigs clínics que es fan per investigar tractaments terapèutics pateixen importants retards per manca de voluntaris i un 30% no s'arriben a engegar pel mateix motiu. La principal raó és la falta d'informació dels pacients susceptibles de participar-hi

El Parkinson afecta unes 20.000 persones a Catalunya i més de 5 milions arreu del món. Un bon nombre de pacients estarien disposats a participar en assaigs clínics per millorar els tractaments o per buscar la curació de la malaltia, però no ho fan simplement perquè no n'estan informats.

Más información

La Michael J.Fox Foundation, creada l'any 2000 per l'actor de Hollywood a qui li van diagnosticar la malaltia als 29 anys, ha creat una plataforma online que posa en contacte els malalts amb els investigadors que tenen assaigs en marxa arreu del món. Les dades es creuen i poden tenir informació per decidir prendre-hi part.

El foxtrialfinder és una eina única al món, i no existeix per a cap altra patologia. Ja funcionava als Estats Units, Canadà i el Regne Unit, i ara es posa en marxa en quatre països de l'Europa occidental: Alemanya, Àustria, Itàlia i Espanya, on l'Hospital Clínic actua com a coordinador a l'estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00