Sociedad | Actualidad

Duran i Navarro a favor del consens com a resposta a ERC

Unió Democràtica i PSC advoquen per l'acord entre els partits entorn a com ha de ser el contingut de la consulta. Ho fan enfront l'exigència del líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, qui ahir advertia que aquesta ha de ser una, clara i amb resposta explícita "si" o "no"

Els líder dels PSC i d'UDC, Pere Navarro i Josep Antoni Duran i Lleida(ACN)

"La pregunta ha de venir de l'acord". És la tesi dels socialistes catalans que aposten pel diàleg entre tots els partits enfront l'exigència dels respublicans que volen que sigui "una i clara". El primer secretari del PSC, Pere Navarro, aprofitava avui per posar el dit a la llaga. "Veiem que no s'acaben de posar d'acord el senyor Junquears amb els socis de govern. Nosaltres jugarem sempre al diàleg", ha etzibat. Per Navarro les "terceres vies" cada cop "són més amples" i apleguen més "persones i sectors".

En la matexia línia el president del comitè de govern d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, via xarxes socials ha insistit en la necessitat d'acordar-ho entre tots i no fer, ha sentenciat, "el què vulgui Esquerra". En una rèplica directa a Oriol Junqueras, Duran ha volgut deixar clar que "és fals" que ell hagi apostat perquè es consulti als catalans amb més d'una pregunta en el referèndum, tal i com va afirmar el líder d'ERC. "El que dic és que el que s'hagi de preguntar sigui fruit de l'acord entre CDC, ERC, Unió i ICV", ha escrit.

Más información

Tot plegat mentre els republicans, amb l'Assemblea Nacional Catalana posant la música de fons, endureixen discurs, advertiments i exigències. ERC no està disposada a acceptar que la consulta no pregunti directament sobre la independència. El seu president, Oriol Junqueras, ho ha deixat ben clar aquest divendres a Navarcles durant una xerrada amb simpatitzants. "Volem que quan parlem se'ns entengui. I si el que tenim davant és saber com convertim Catalunya en un país independent, la pregunta ha d'anar sobre la independència del nostre país", ha exclamat davant les cinc-centes persones que han omplert l'auditori municipal. El líder republicà ha carregat directament contra les preguntes "arbre", aquelles que inclouen diferents opcions de 'sí', i contra aquells grups que les defensen: "ni arbres ni foscor. Volem que tothom ens entengui".

Una advertència que irromp en plena negociació per l'aprovació dels pressupostos entre el Govern i els republicans

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00