Sociedad | Actualidad

La música millora la fecundació in vitro

Les micro-vibracions que provoca la música milloren un 4,8% la taxa de fecundació in vitro dels òvuls en el laboratori, segons un estudi de l'Institut Marquès de Barcelona

Embrions vistos amb l'aparell Embryoscope(INSTITUT MARQUÈS)

Es tracta d'un sistema pioner que ha aplicat per primera vegada al món i que s'ha presentat al congrés de la Societat Europea de Reporducción (ESHRE) a Londres

Les ones musicals provoquen microvibracions que dispersen els productes tòxics - radicals lliures o amoni - dels cultius i eviten que s'acumulin, com ocorre de forma natural dins del ventre de la mare amb els moviments peristàltics, ha explicat aquest dimecres la cap de reproducció assistida de l'institut, Marisa López-Teijón, en la presentació de l'estudi.

Más información

La reproducció assistida sempre ha buscat que les condicions dels embrions al laboratori reprodueixin les de l'úter matern en temperatura, foscor i nivells de CO2, i aquest descobriment va en aquesta línia.

L'estudi'' Impact of exposure to music Durin in vitro culture on embryo developtment'' ha analitzat 985 òvuls fecundats procedents de 114 pacients, els òvuls es van dividir en dos grups i es van cultivar en dues incubadores - una amb música i una altra convencional- -: el primer grup va aconseguir una taxa de fecundació del 4,8%.

López-Teijón ho considera una gran fita perquè a Espanya hi ha un 20% de dones que necessiten ajuda mèdica per ser mares, dels quals un 17% són parelles i un 3% mares solteres, xifres que s'expliquen perquè cada vegada es tenen fills més tard i perquè la qualitat del semen és pitjor.

Els investigadors van exposar els òvuls a tres tipus de música de dos a cinc dies durant 24 hores: música pop - a 80 decibels -, heavy - 84 - i clàssica - 67 -, amb una selecció de temes "aleatòria ", ja que no sabien com anava a influir la música en l'experiment.

"Sembla que les cèl · lules ballin", ha dit la doctora en mostrar el vídeo d'una incubadora amb altaveus que reproduïa una cançó de Barry White, un sistema també inèdit que permet que els pares vegin l'evolució de l'embrió, el que ajuda a reduir la seva ansietat.

A la pràctica, no hi ha cap diferència entre aplicar sistemes de vibració i utilitzar la música per provocar aquests moviments que faciliten la fecundació, ha assenyalat López-Teijón, que ha indicat que el mètode de les "micro-vibracions mecàniques" ja s'havia utilitzat abans, però no amb la música.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00